FOTO: InfoBijeljina

Organizovali smo doručak sa novinarima kako bismo saznali kakvu komunikaciju imaju sa Gradskom upravom, njenim odjeljenjima i čelnim ljudima, te da li mogu pravovremeno da dobiju tačne i konkretne informacije jer javnost ima pravo da zna kako funkcioniše Gradska uprava, izjavio je kandidat Republičke stranke Srpske za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić.

Pejčić je rekao da moderna i efikasna javna uprava, kakvu će formirati poslije lokalnih izbora, nema čega da se plaši i stidi i da će sarađivati sa svim medijima.

"Gradska uprava koju ću voditi biće dostupna, transparentna i odgovorna prema novinarima, javnosti i građanima. Kroz razgovor sa predstavnicima medija, shvatio sam da korektan odnos Grada i medija trenutno ne postoji i to moramo promijeniti jer su mediji glavni način komunikacije između Uprave i građana", naveo je Pejčić. 

Kandidat Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini grada Bijeljina Mladen Petrović istakao je da je doručak sa novinarima bio prilika i za razgovor o funkcionisanju gradskih javnih ustanova i odjeljenja Gradske uprave.

"Čuli smo sugestije novinara i to će nam mnogo značiti u budućem radu, u naredne četiri godine", naglasio je Petrović.

Novinarske ekipe iz Bijeljine istakle su kao jedan od većih problema to što ne postoji finansiranje medija od strane Grada, iako je to zakonski predviđeno, a mnogi od njih su naveli da rijetko ili nikada ne dobijaju odgovore na pitanja koja šalju Gradskoj upravi. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )