FOTO: InfoBijeljina

Milan Novitović, nosilac liste Ujedinjene Srpske za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da se za budućnost Republike Srpske moraju podržati Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Govoreći na velikoj koalicionoj tribini u Bijeljini kojoj su prisustvovali i Milorad Dodik i Željka Cvijanović, Novitović je pozvao građane Semberije i Republike Srpske da 2. oktobra podrže Milorada Dodika za predsjednika Srpske, a Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH. 
 
On je napomenuo da Ujedinjena Srpska izlazi na izbore samostalno sa dvije liste, ali da podržavaju Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog budućnosti Srpske jer su u pitanju lideri i državnici koji nemaju konkurenciju i već su se dokazali svojim djelima. 
 
Obaveza je svih članova Ujedinjene Srpske i svih građana Republike Srpske, kako je rekao,  da budu dio tima koji će donijeti pobjedu Dodiku i Cvijanovićevoj.
 
“Imamo dva velika razloga zašto smo donijeli odluku da podržimo Dodika i Cvijanovićevu. Prvi razlog nije što ih volimo nego zato što volimo Republiku Srpsku”, naglasio je Novitović. 
 
Prema njegovim riječima, drugi razlog je zato što ih poštuju kao ljudske veličine, političare i državnike koji znaju gdje srpski narod treba da ide, a gdje da stigne. 
 
“Ovo je prilika da izaberemo najbolje, da izaberemo Milorada Dodika i Željku Cvijanović, da imamo stabilnu Vladu Republike Srpske i da imamo srpsko jedinstvo u Sarajevu”, rekao je on. 
 
Novitović je naglasio da Republika Srpska ima odličnu saradnju sa Srbijom zahvaljujući Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku, na šta je, kako je rekao, posebno ponosan jer je rođen u Srbiji.
 
“Srbija je prijatelj ne samo Republike Srpske već i kompletne Bosne i Hercegovine”, istakao je Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. 
 
Novitović je rekao da su predsjednik Vučić i Republika Srbija univerzalni prijatelji, i da su to pokazali kroz realizaciju mnogobrojnih projekata. 
 
Novitović je iskazao da je ponosan što dvadeset i jedna osoba na listi Ujedinjene Srpske dolazi iz Srbije i da BiH neće nikada priznati samoproglašeno Kosovo dok god da se Republika Srpska pita na tu temu.
 
“Da nam živi Republika Srpska, da nam živi Republika Srbija”, poručio je Novitović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )