FOTO: espreso.rs

Otac napadača Reala Luke Jovića, Milan, vjeruje da će nedjeljni gol protiv Osasune njegovom sinu olakšati nastavak turbulentne sezone.

Naš Bijeljinac je prošlog ljeta za 60 miliona evra prešao u najveći klub na svijetu. Pa ipak, prilagođavanje na novu sredinu, saigrače, trenera, mentalitet... nije teklo po planu. Luka nije uspio da nastavi golgetersku seriju iz Ajntrahta. Post je bivao sve duži, a pritisak javnosti sve veći.

Jović junior prvenac je postigao protiv Leganesa, u svom desetom nastupu. Potom je uslijedilo novo zatišje, sve do prethodne nedjelje, kada je postigao sjajan pogodak u okršaju sa Osasunom. Luka je u igru ušao u 88. minutu, a svega tri minuta kasnije “pocijepao” mrežu sjajnim volejom.

- Luki je pao kamen sa srca. Prati ga neka, da tako kažem, nesreća. I kad je u dobroj šansi, lopta jednostavno neće u gol. Sad je za svega za tri minuta ušao u šansu i dao lijep gol. On zna koliko vrijedi i silno želi da opravda očekivanja - izjavio je Milan Jović.

Jović senior je siguran da će mladom napadaču u nastavku kampanje biti lakše. Pogotovo ako se zna da mu je trener Zinedin Zidan garantovao minutažu u zgusnutom dijelu sezone koji bi mogao biti prekretnica.

- Biće mu lakše, to je sigurno. Vratiće poljuljano samopouzdanje, ali i poslije onog prvog gola sam rekao da još ne treba očekivati izdanja poput onih u Ajntrahtu. Činjenica je da Zidan mnogo eksperimentiše. Pojedinci koji su igrali na početku sezone sada nisu ni u protokolu. S druge strane, neki fudbaleri iz drugog plana su se izborili za minutažu. Samo treba da bude strpljiv i da nastavi naporno da radi - jasan je Milan.

Naš sagovornik je dodao se njegov sin i dobro drži s obzirom na činjenicu da igra u tako velikom klubu kakav je Real, u kojem je enorman pritisak javnosti, medija i navijača.

- Luka je mlad, a znamo odakle dolazi. To je još jedan problem. Mnogi mediji nam nisu naklonjeni. I to ne važi samo za mog sina. Pa pogledajte samo kroz šta prolazi Novak Đoković - dodao je Jović senior.

Španski mediji su analizirali pojedine akcije “kraljeva”, iz čega je proisteklo pitanje da li saigrači bojkotuju Luku i ne daju mu dovoljno lopti. Njegov otac, pak, tvrdi da to nije istina.

- Nikad mi se nije žalio na to. Štaviše, sa svima se dobro slaže. E sad, sigurno je da se može analizirati zašto je on za 20 minuta na terenu imao jedan kontakt s loptom, a golman Reala šest. Možda su svi prolazili kroz to, pa mora i on. Opet kažem, još je mlad, nema autoritet i povjerenje saigrača. Ali, siguran sam će se izboriti za svoj status - zaključio je Jović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )