FOTO: InfoBijeljina

„Nije normalno da saznamo za skrivene račune političara po bankama tek kad umru“, kaže Srđan Mijatović, kandidat za narodnog poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske ispred Socijalističke partije Srpske i nosilac liste u izbornoj jedinici 6.

On ističe da je narod navikao na svakakve priče i izgubio vjeru u političare.

„Znate kako, to je normalno da ljudi ne vjeruju političarima, jer su navikli na laži i obmane i jednih i drugih. Počeli smo da mjerimo poštenje po tome ko ima manje stanova u Beogradu, na Jahorini ili na moru i to tek kad za tu imovinu saznamo na ostavinskim raspravama“, kaže Mijatović.

Prema njegovim riječima Socijalistička partija Srpske zalagaće se za dokazivanje nelegalno stečene imovine u okviru Poreske uprave Republike Srpske.



„Svi funkcioneri na republičkom i lokalnom nivou moraće javnosti da objave svoju imovinu na početku i na kraju mandata. Kazna doživotne zabrane bavljenja politikom izreći će se svakom funkcioneru koji objavi lažne podatke, a svaka sakrivena marka mora da bude oduzeta. Za života, naravno“, naglašava Mijatović i dodaje na kraju:

„Nisu svi političari isti, razlika je u tome što se mi čestito bavimo svojim profesijama, imamo svi svoja zanimanja. Ja radim u tri smene i radiću i dalje, a politiku ću da koristim da se borim protiv nepravdi. Zato nećemo dozvoliti pljačku narodnog novca i resursa naše Republike jer nam je Srpska iznad svega“.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )