FOTO: srpskainfo.com / Giorgio Benvenuti/EPA

Proslavljeni bivši fudbaler Siniša Mihajlović otkrio je da su mu ljekari otkrili akutnu leukemiju i to agresivni oblik. Srpski trener je otkrio da je imao groznicu i da je zbog toga otišao na preglede koji su potvrdili najgore sumnje.

- Kada sam dobio vijesti, to je bio pravi udarac. Sjedio sam plačući, život prolazi pred očima. Ovo nisu suze straha. Poštujem bolest, ja ću se suočiti sa tim, sa ispruženim grudima, gledajući bolesti u oči, onako kako sam to uvijek činio. Јedva čekam da odem u bolnicu i započnem borbu. Ona je agresivna, ali se može pobijediti. To sam objasnio svojim igračima. Objasnio sam im da moram napasti i otići do pobjede. Moram koristiti svoju taktiku u borbi i siguran sam, bez ikakvih sumnji, da ću dobiti ovu bitku. Za moju porodicu, za svoju djecu, za sve one koji me vole - rekao je Mihajlović.

Bolest je otkrivena pred polazak ekipe na pripreme. Bivši selektor Srbije je istakao da je imao veliku podršku, te da je od jutros dobio 600 do 700 poruka u kojima mu svi nude pomoć od navijača do prijatelja.

- Želim da se zahvalim Bolonji, od predsjednika do radnika, jer su mi pokazali da smo porodica i da me vole, kao i moji igrači. To mi je važno, jer sam rekao igračima, pobijediću u ovoj borbi, ali mi trebaju ljudi oko mene koji me vole. Vidio sam to u mojoj porodici, prijateljima i kolegama. Niko me ne bi trebao sažaljevati. Spreman sam da se borim. Život mi ništa nije poklonio i uvijek sam morao da se borim i sad ću to uraditi - dodao je trener Bolonje.

Mihajlović ističe da je posljednje testove obavio krajem februara i da su bili u redu.

- Trenirao sam svaki dan do maja, putovao svuda, igrao fudbal, nisam osjećao umor, nikakav bol. To je bilo normalno. Moj otac je umro od raka, tako da se uvijek redovno testiram. Da nismo izvršili ove testove, godinu dana ne bih pokazao nikakve simptome. Svi mi mislimo da nas to neće dogoditi, ali kada se to dogodi, to je šokantan udarac. Vaša jedina nada je da predvidite, jer ako je otkrijete nakon dva mjeseca ili poslije godinu, to je velika razlika. Dakle, ako ja kao poznata osoba mogu da prođem kroz ovo, nadam se da može pomoći drugima da se provjere, da se pripreme i shvate da se to može dogoditi svakome. Bio sam savršeno zdrav u svakom pogledu, a ipak tu sam. Lakše je boriti se ako pratite situaciju, budete testirani i spremni - rekao je Mihajlović.

Trener je uz osmijeh napustio pres konferenciju.

- Nadam se da ću, nakon što pobijedim u ovoj bici, moći da razgovaram sa svima vama i da se osvrnem na taj period sa osmijehom - poručio je proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine i reprezentacije Јugoslavije.

Veliku podršku Mihajlović ima od Bolonje. Sportski direktor Valter Sabatini je istakao da on ostaje uz tim.

- Trener je sa velikom hrabrošću odlučio da održi konferenciju za novinare kako bi objasnio svoju situaciju i pružio podršku i drugima. Svi smo uz njega, porodica Saputo je došla iz Montreala. Ovaj čovjek će uvijek imati podršku Bolonje. On će biti sa nama i mi sa njim, šta god da se dogodi, iako vam mogu reći da se ništa neće dogoditi, jer je ovaj čovjek tako jak. Neka se jasno kaže, Siniša će biti trener Bolonje ništa se ne mijenja - rekao je Sabatini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )