FOTO: InfoBijeljina

Semberija predložila Mićića za predsjednika Srpske demokratske stranke

U Bijeljini je u ponedeljak veče održana proširena sjednica Gradskog odbora Srpske demokratske stranke sa predsednicima Mjesnih odbora SDS u Semberiji. 

 Na sjednici se raspravljalo o aktuelnim temama vezanim za Gradski odbor u Bijeljini kao i o akuelnoj političkoj situaciji u RS, ali i o unutarstranačkim izborima u SDS, odnosno kandidatu za predsednika stranke.

Svi prisutni članovi Gradskog odbora SDS i predsednici mesnih odbora SDS Bijeljina jednoglasno su, u ponedeljak veče, usvojili zaključak da Mićo Mićić bude kandidat bijeljinskog SDS za predsednika stranke na nivou RS.

Zamjenik predsednika SDS u Bijeljini Predrag Jović je istakao da je Gradski odbor SDS-a Bijeljina godinama najuspješniji gradski odbor SDS, kao i da Mićić i te kako zaslužuje kandidaturu za prvog čovjeka SDS Republike Srpske.

- Zajedno sa sugrađanima i privrednicima uspjeli smo da od Bijeljine stvorimo napredan regionalni privredni centar, napravljen je Univerzitet, realizovani mnogobrojni kapitalni projekti, uključujući i istorijski projekat izgradnje kanalizacije, evidentan je konstantan priliv i povećanje stanovnika u Bijeljini, kao i broja zaposlenih. Bijeljina je grad koji je najviše napredovao u Republici Srpskoj a posebno je to izraženo u proteklih 15 godina otkako je na čelu grada Mićo Mićić. Zato smatramo da je on najbolji mogući kandidat za predsednika SDS, jer je Mićo Mićić čovijek koji nikada nije izgubio na izborima i koji uživa poštovanje naroda ne samo Bijeljine i Semberije, nego i građana Srpske, od Trebinja preko Romanije do Novog Grada – ocenio je Jović.

Jović je dodao i da je Gradski odbor SDS Bijeljina svestan opasnosti daljih podela u stranci.

- Svjesni smo da na čelo stranke mora doći pobjednik i čovijek koji će ujediniti stranku, privući nove ljude i vratiti značaj stranci koja je stvorila Srpsku. Gradski odbor SDS je svjestan i prljave kampanje koju trenutno zlonamjerni pojedinci pokušavaju da vode protiv Mićića i Gradskog odbora umanjujući značaj SDS Bijelina ali im to neće uspjeti – poručio je Jović.

Predsednik Gradskog odbora SDS Bijeljina Mićo Mićić je, nakon usvajanja prijedloga, o njegovoj kandidaturi za prvog čovjeka SDS ocijenio da je stanje u kome se stranka nalazi veoma ozbiljno i teško, ali da i dalje vjeruje da je za stranku najbolje da ima samo jednog kandidata za predsednika. 

- Spreman sam da, zajedno sa Gradskim odborom Bijeljina, radim na jedinstvu stranke i da podržim kandidata koji će dobiti podršku za novu viziju pobedničkog SDS i koji će dobiti podršku za program rada čiji je prvi cilj obnova i razvoj Republike Srpske i SDS, a ne podjele koje vode daljem urušavanju ugleda i snage stranke. Republici Srpskoj je potreban snažan i odgovoran SDS, kao najsnažniji korektiv i alternativa postojećoj vlasti, koji će, zahvaljujući tome, ubjedljivo pobijediti na lokalnim izborima 2020, a 2022. godine preuzeti odgovornost za oporavak i razvoj Srpske – bio je jasan Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )