FOTO: InfoBijeljina.com

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je na čelu grada od 2005. godine, ima pravo da se kandiduje za tu funkciju i na narednim lokalnim izborima u oktobru iduće godine, jer zakon dozvoljava da jedna osoba može neograničeno puta biti birana, potvrđeno je za InfoBijeljina u Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Iako do narednih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini ima više od godinu dana, priče o kandidatima za najviše funkcije su i te kako aktuelne. Među njima i spekulacije o tome da bi gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić mogao ponovo biti kandidat za tu funkciju.

Na pitanje portala InfoBijeljina da li u skladu s Izbornim zakonom Mićić može ponovo biti kandidat za gradonačelnika u Centralnoj izbornoj komisiji kažu da za funkciju načelnika/gradonačelnika opštine/grada u Bosni i Hercegovini nema ograničenja kada je u pitanju kandidovanje u odnosu na broj mandata. 

"To znači da ukoliko nema drugih smetnji za kandidovanje jedna osoba može biti neograničen broj puta birana za načelnika odnosno gradonačelnika", rekla je za InfoBijeljina Maksida Pirić iz Odnosa sa javnošću Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Mićić je na čelo grada došao 2005. godine kada je izabran za načelnika opštine Bijeljina, a na tu dužnost je reizabran 2008. godine. Za prvog gradonačelnika u istoriji Bijeljine izabran je 2012. godine, a birači su mu povjerenje na još četiri godine ukazali i na lokalnim izborima 2016. godine.

Ukoliko odluči da ostane na čelu grada i naredni mandat, biće mu to peta uzastopna kandidatura. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )