FOTO: null

Centralna izborna komisija (CIK) BiH juče je potvrdila rezultate lokalnih izbora održanih 2. oktobra, u kojima nije bilo promjena u odnosu na utvrđene rezultate, te bi novi načelnici i gradonačelnici iduće sedmice trebalo da dobiju uvjerenja o dodjeli man

Suad Arnautović, član CIK-a, glasao je za ovu odluku, ali je izuzeo glas kada je u pitanju potvrđivanje rezultata za Skupštinu opštine Srebrenica i načelnika te opštine. 

U idući utorak, 8. novembra, će biti uručenje uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima i gradonačelnicima, gdje treba da daju izjavu o prihvatanju mandata, kako bi što prije bili stvoreni uslovi za konstituisanje lokalnih vijeća. Za opštinska vijeća, skupštine opština i skupštine gradova uvjerenja će im biti dostavljena", pojasnili su u CIK-u, na čijoj sjednici je rečeno da je bilo 75 žalbi na njihove zaključke u vezi s ponovnim brojanjem, koje je Apelacioni odjel Suda BiH odbio. 

Većih sporenja bilo je i kada je u pitanju grad Bijeljina, između Saveza za promjene, čiji je kandidat aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić, koji je dobio najviše glasova, i koalicije "Bijeljina pobjeđuje", čiji je kandidat Zlatko Maksimović. Milorad Sofrenić, šef Izbornog štaba SDS-a, kazao je juče da su oni noć prije formirali skupštinsku većinu nakon što je Srpska radikalna stranka prešla iz koalicije "Bijeljina pobjeđuje". 

"Većinu će činiti SDS, PDP, NDP, SDA i SRS. Ovo je konačno. Maksimović je proglasio pobjedu koju nije imao, uvećao broj glasova koje nije imao, napravio većinu koju nema", dodao je Sofrenić. 

Rekao je i da ne očekuje probleme. 

Iz koalicije "Bijeljina pobjeđuje" kažu da to što je SRS izigrala dogovor i prišla većini koju je okupio SDS govori o njima samima, jer su i prije kampanje i poslije kampanje pričali svašta. Ipak, kako tvrde, još nije sve gotovo i moguće su promjene. 

"To govori o SRS. Ja ostajem dosljedan u svojim stavovima i principima. Uvijek ću se boriti za bolju Bijeljinu", rekao je Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )