FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine i predsednik bijeljinskog SDS-a Mićo Mićić biće protivkandidat Mladenu Bosiću za predsednika ove stranke na izbornoj skupštini koja će biti održana 10. maja u Banjaluci.

Pored bijeljinskog SDS-a koji ga je ranije kandidovao, Mićić je dobio podršku pet stranačkih odbora iz regije Birač i to Zvornika, Milića, Bratunca, Srebrenice i Osmaka, čime je i formalno ispunjen uslov za kandidaturu za koju je prema statutu SDS-a potrebna podrška najmanje pet opštinskih odbora ili najmanje 50 delegata.

Potpredsednik SDS-a za regiju Birač Kostadin Vasić potvrdio je za Press da je pet opštinskih odbora iz ove izborne jedinice predložilo Miću Mićića za predsednika SDS-a. Vasić kaže da će delegati iz ovih odbora podržati i kandidaturu Nenada Stevandića za zamenika predsednika, dodajući da je Stevandić za svoju kandidaturu već obezbedio podršku 150 delegata.

- Mladen Bosić je u najužem rukovodstvu SDS-a više od deset godina, a SDS je za to vreme izgubio gotovo sve izbore. Prvo smo izgubili opšte izbore 2006. godine kada je on bio zamenik predsednika, pa lokalne izbore 2008. godine, pa opšte izbora 2010. i 2014. godine. Jedini uspeh smo ostvarili na lokalnim izborima 2012. godine, ali taj rezultat je praktično poništen na prošlogodišnjim opštim izborima. Zato su potrebne promene na čelu SDS-a - kaže Vasić.

On dodaje da se ne radi ni o kakvom puču u stranci i da je potpuno normalno da postoji nekoliko kandidata za predsednika, ističući da postojanje samo jednog kandidata za predsednika stranke ne znači nikakvo unutarstranačko jedinstvo, već samo pokazuje da je unutar takvih stranaka zabranjeno da ljudi misle svojom glavom.

- Predsedništvo SDS-a je bez saglasnosti svih članova kreiralo novi statut stranke koji planira da predloži na usvajanje Skupštini SDS-a. To je ura|eno mimo statuta, jer je predsedništvo uzurpiralo ovlašćenja višeg stranačkog organa, pošto samo Glavni odbor može da predloži izmene statuta. Taj nestatutarno predloženi statut predviđa ukidanje funkcije zamenika predsednika i uvođenje funkcije predsednika i jednog ili više potpredsednika Glavnog odbora, što izaziva zabunu i predstavlja stvaranje paralelnog organa unutar stranke, zbog čega ćemo tražiti od delegata da glasaju protiv statuta - precizira Vasić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )