FOTO: InfoBijeljina.com

Grad Bijeljina raspisao je tender za nabavku kredita od sedam miliona KM koji planira da iskoristi za kapitalne projekte. Za ovaj milionski kredit Bijeljina je spremna da plati kamatu od 2,1 miliona KM.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da Bijeljina kredit uzima na osam godina plus dvije godine grejs perioda.

„U skladu sa odlukom o kreditnom zaduženju grada Bijeljina od 26. februara 2019. godine i saglasnosti Ministarstva finansija RS od 4. marta, predmet javne nabavke je obezbjeđenje dugoročnog kredita od sedam miliona KM, a na osnovu potreba ugovornog organa, predviđenih u budžetu za 2019. godinu. Rok za dostavljanje ponuda je 18. april“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Grad je naveo da će veći dio kredita, odnosno 6,5 miliona KM, iskoristiti za finansiranje komunalne infrastrukture.

Za izgradnju kapitalnih projekata koji se odnose na nastavak izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukciju ulica na gradskoj uličnoj mreži i izgradnju ostale prateće infrastrukture planirano je 4,9 miliona KM.

Za izgradnju treće sanitarne ćelije na Regionalnoj deponiji „Brijesnica“ koja će se realizovati zajednički sa opštinama Ugljevik, Lopare, Teočak i Čelić planirano je 1,6 miliona maraka.

Preostalih pola miliona KM grad Bijeljina planira da iskoristi za izgradnju  infrastrukture na gradskom stadionu.

„U okviru ovog iznosa predviđena je izgradnja, montiranje i opremanje četiri reflektora na Gradskom stadionu u Bijeljini“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Opozicija u Skupštini grada Bijeljina kritikovala je odluku o zaduženju tvrdeći da da je budžet potrošački te da se novi kredit uzima kako bi se zatvorile finansijske rupe u lokalnim preduzećima gubitašima, dok su u lokalnoj upravi navodili da zaduženje po postojećim kreditima iznosi šest miliona KM i da procenat zaduženosti ne prelazi zakonom dozvoljenih 18 odsto.

Grad Bijeljina je i u toku 2017. godine uzeo dugoročni kredit od četiri miliona i kratkoročni od 600.000 КM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )