FOTO: srpskainfo.com

Sa ponuđenom većom cijenom za zemljište na trasi drinskog nasipa biće prevaziđen problem eksproprijacije u Janji, izjavio je Srni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

– Mislim da će to biti otkočeno sa cijenom koju smo povećali da vlasnici parcela mogu kupiti dva dunuma zemljišta za jedan na trasi nasipa – rekao je Mićić.

On navodi da se zemljište za eksproprijaciju plaćalo dvije KM po metru kvadratnom, a sada je ponuđena cijena do četiri KM.

– Ovo je bila čisto politička priča oko toga da li će drinski nasip ići ovuda ili onuda, malo neki uski lični interesi, malo politike, ali mislim da će to biti prevaziđeno – kaže Mićić.

Prema njegovim riječima, ljudi u Janji stalno pričaju da jesu za drinski nasip, ali nisu za ovu trasu, pa im je rečeno da sami predlože trasu koju je tehnički moguće izvesti.

Mićić je uvjeren da su i vlasnici zemljišta u Janji spremni da zaključe ugovor po novoj ponuđenoj cijeni i da će to konačno omogućiti izgradnju drinskog nasipa kao najvećeg projekta za odbranu Semberije od poplava.

Prema riječima gradonačelnika Bijeljine, na prvom dijelu trase drinskog nasipa do vodozahvata, koji je trebao da se pravi u toku ove godine, potrebno je izvršiti ekproprijaciju zemljišta od još 126 vlasnika u semberskom naselju Janja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )