FOTO: null

U prva dva dana finalne sedmice predizborne kampanje za lokalne izbore 2016. godine, kandidati Srpske demokratske stranke za odbornike u Skupštini Grada Bijeljina i kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić su predstavili svoje vi

Gradska mjesna zajednica "Veljko Lukić" i okolna naselja su tradicionalno uporište Srpske demokratske stranke i to je potvrđeno prisustvom velikog broja građana na tribini održanoj na novom igralištu kod crkve Svetog Pantelejmona:

- Ta podrška nije došla bez osnova. U ovoj mjesnoj zajednici Gradska uprava iza sebe ima niz uspješno realizovanih projekata, a upravo je u toku izgradnja Ulice Danka Kabilja Bukija i igrališta, kao i uređenje crkvene porte. Ovaj kraj dobija sasvim novo lice i vjerujem da će građani znati da prepoznaju ko u ovom Gradu radi na unapređenju kvaliteta života građana - izrazio je svoje očekivanje kandidat za odbornika i aktuelni načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović.

Pored predstavljanja rezultata i planova Gradske uprave za naredni mandat, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić se osvrnuo i na protekli referendum, istakavši da treba spustiti tenzije i nastaviti sa normalnim životom:

- Nastavićemo da živimo jedni pored drugih i u Bijeljini i u ostatku Republike Srpske i BiH. Potrebna nam je stabilnost, jer samo stabilnost nam može donijeti prijeko potrebni razvoj. Srpska demokratska stranka je čvrsto opredijeljena da radi na izgradnji stabilne Bijeljine i Srpske jer samo ekonomski jake zajednice imaju šansu da opstanu - bio je jasan Mićić.

O potrebi stabilnosti na tribinama u ove četiri mjesne zajednice je govorio i nosilac kandidatske liste za Skupštinu Grada Jovan Gajić:

- Svi smo imali priliku da vidimo kakve su posledice nestabilnosti Skupštine. Jedini cilj ekipe okupljene oko Zlatka Maksimovića i SNSD-a je bio destabilizacija Grada radi izazivanja nezadovoljstva građana i prikupljanja najjeftinijih političkih poena. Nisu marili za cijenu koja je plaćena zbog takvog ponašanja i to dovoljno govori o njihovom patriotizmu kojim se toliko hvale, nazivajući nas izdajnicima. Najveća izdaja je nanošenje štete svom gradu radi lične koristi - ocijenio je Gajić.

Dr Igor Novaković, zaposlen u bijeljinskom Domu zdravlja je najavio da će od sutra raditi u ambulanti u Trnjacima:

- Zlatko Maksimović je mislio da će me kazniti ako me premjesti u seosku mjesnu ambulantu. Ako je to mislio, mnogo je naivan. Za odgovornog ljekara svaki pacijent je isti, bilo u gradu, bilo na selu.

Na pitanje da li je istina da je direktor Doma zdravlja Zlatko Maksimović zaprijetio da ambulanta u Trnjacima neće raditi ako on izgubi izbore u tom mjestu, posjetioci tribine su odgovorili potvrdno.

- Zato nisu potrebne promjene u Bijeljini, nego u Domu zdravlja. Dosta je prijetnji i ucjena i pacijentima i zaposlenima, vrijeme je za normalnog direktora - kategoričan je bio Novaković.

Gost na tribini u MZ "Veljko Lukić" je bio i predsjednik Sranke Napredna Srpska Adam Šukalo, koji je istakao da će pobjeda na lokalnim izborima stranaka koje se protive pogubnoj politici Milorada Dodika biti presudna za pobjedu nad tom politikom na republičkim izborima za dvije godine.

Sa tribina je upućen poziv mještanima ovog dijela Bijeljine i mjesnih zajednica Kriva Bara, Međaši i Trnjaci da dođu na centralni miting Srpske demokratske stranke i stranaka koje podržavaju kandidaturu Miće Mićića za novi gradonačelnički mandat 29. septembra na Trgu kralja Petra I, sa početkom u 20:30 časova.

SDS

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )