FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić o gasovodnoj mreži, prečistaču otpadnih voda, rekonstrukciji puteva: Prioritet - nasipi na Savi, Drini, Janji i Lukavcu, za šta je iz budžeta izdvojeno 250.000 KM

- Izgradnja gasovodne mreže kroz Bijeljinu biće nastavljena u narednom periodu, jer je sa Vladom Republike Srpske postignut dogovor o nastavku radova - rekao je Mićo Mićić, gradonaačelnik Bijeljine,pišu bijeljinski portali, najavljujući velike infrastrukturne poslove u ovom semberskom gradu.

Do sada je, kaže, izgrađeno 300 kilometara mreže kroz grad, a uskoro će početi eksproprijaciju zemljišta i, ako sve bude išlo po planu, u Bijeljinu će stići gas.

- Grad je izdvojio 1.316.000 hiljada maraka za plaćanje PDV, kako bi se nastavila izgradnja prečistača za otpadne vode. Prečistač će biti završen u naredna četiri mjeseca, a vrijednost ovog posla je 7,5 miliona evra. Osim toga, u saradnji sa Gold projektom izdvojili smo 400.000 KM za poboljšanje putne infrastrukture u Industrijskoj zoni 2 i izgradnju centralnog puta kroz ovu zonu. Zaštita od poplava i izgradnja nasipa duž semberskih reka, kaže naš sagovornik, ostaje glavni prioritet Gradske uprave.

U saradnji sa Fondom solidarnosti i Agencijom za vode, popravke su rađene na savskom nasipu, a u planu je izgradnja nasipa i uređenje korita na Drini, Janjii Lukavcu.

Gradska uprava je finansirala izradu projekta za zaštitu od rjeke Janje, čija realizacija se procjenjuje na 11 miliona maraka, a koji se sastoji iz tri etape - uređenje dijela korita kroz centar Janje, dio od centra do Nove Janje i treća etapa - ušće rijeke Janje u Drinu.

Iz budžeta grada za ovaj posao je izdvojeno 250.000 KM, dok je 4 miliona KM obezbedila TIKA (Turska agencija za koordinaciju i saradnju).

- U toku ove nedjelje biće izabran izvođač za izradu projekta drinskog nasipa kojim bi se zaštitio sam grad i naselja Popovi, Amajlije, Dvorovi i Dijelovi, nakon čega će biti obavljena eksproprijacija 1.700.000 metara kvadratnih zemljišta – naglasio je Mićić.

- Dužina nasipa iznosiće 34 kilometra, širina 50 metara, a biće rađen u saradnji sa Geodetskom upravom RS i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ovaj projekat će takođe biti realizovan u tri etape - od Janje do Pavlovića puta, od Pavlovića puta do ušća Drine u Savu i od Janje do Glavičica. Nakon završetka ovih projekata regija Bijeljine biće narednih 50 godina bezbjedna od poplava.


ASFALT I SEMAFORI

Pored kapitalnih, u gradu se rade i poslovi manjeg obima - asfaltiran je parking u centru grada, iza tržnog centra "Emporium", postavljeni semafori na raskrsnici ulica Majevička - Dimitrija Tucovića i Kneginje Milice, a u toku je i potpuna rekonstrukcija Ulice Sofke Nikolić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )