FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je danas u Novom Sadu da od budućeg zakona o podsticajima za poljoprivrednu proizvodnju očekuje da poljoprivrednici iz Republike Srpske budu zaštićeni ili barem dovedeni u ravnopravan položaj sa onima iz zemalja ok

„Može se dogoditi, ili se već događa, da upravo zbog podsticaja recimo mlijeko iz Srbije ili Hrvatske, a o Evropi da i ne govorimo, bude jeftinije od onog proizvedenog u Srpskoj. Zato i očekujem da zakonska rješenja o podsticajima zaštite i barem dovedu u ravnopravan položaj poljoprivrednike u Srpskoj, kako bi opstali prije svega na vlastitom tržištu“, rekao je Mićić.

On je na štandu Privredne komore Republike Srpske, na 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se održava u Novom Sadu, rekao da je zajedno sa njim u Novi Sad danas došlo više od 800 semberskih poljoprivrednika.

„Riječ je o tradicionalnoj akciji gradske uprave kojom već decenijama na najveću sajamsku smotru u ovom dijelu Evrope dovodimo bijeljinske, odnosno semberske domaćine. Smisao akcije je da naši poljoprivrednici vide, nauče, a potom na semberskim oranicama primijene sve ono što je danas najbolje u svijetu i Evropi kad je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji“, rekao je Mićić.

Na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske svoju ponudu na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu predstavljaju 22 privredna društva i firme iz Srpske.

Međunarodni poljoprivredni sajam održava se na svom raspoloživom otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i Master centru Novosadskog sajma.

Svoju ponudu predstavlja 1.500 izlagača iz Srbije, kao i 60 zemalja okruženja, Evrope i svijeta.

Najveća smotra agrobiznisa u regionu otvorena je u subotu, 9. maja, a biće završena u petak, 15. maja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )