FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za članove Srpskog crkvenog pjevačkog društva /SCPD/ „Srbadija“ koji su na Međunarodnom takmičenju horova u grčkom gradu Kalamata osvojili zlatnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike, a s

Dirigent "Srbadije" Desanka Trakilović rekla je da je ovaj hor, nakon prošlogodišnje dvije zlatene medalje koje je donio iz Italije, ove godine iz Kalamate došao ponosno sa zlatom i srebrom. 

"Očekujem da ćemo sljedeće godine učestvovati i u Antaliji i Sočiju. To je nešto što smo sebi postavili kao cilj i vjerujem da ćemo otići uz podršku lokalne zajednice, ali, kao i dosad, brojnih sponzora", naglasila je Trakilovićeva na prijemu. 

Ona je rekla da je hor "pod punom spremom i snagom" da sigurno može izdržati i izvesti i najveća lokalna djela. 

Trakilovićeva je istakla da, pored Srpske pravoslavne crkve, o horu brine i grad Bijeljina. 

Dirigentima Desanki Trakilović i Jeleni Milićević Trakilović uručena je povelja časti za 10 izuzetnih učešća na "Interkultur muzika mundi" takmičenjima. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da ga svaki put iznova raduje uspjeh Hora "Srbadija", koji je, kaže brend Bijeljine, Republike Srpske i BiH. 

"Gdje god se pojave oni donesu najčešće zlato, ponekad i srebro", rekao je Mićić čestitajući Horu na ostvarenom uspjehu. 

On je naveo da grad, u skladu sa mogućnostima, pomaže ovaj hor, te istakao da će tako i nastaviti. "Uvijek im pomažemo i pomoć za odlazak u Antaliju sigurno neće izostati", rekao je Mićić. 

Hor "Srbadija" iz Bijeljine bio je jedini predstavnik Republike Srpske i BiH na međunarodnom takmičenju horova u grčkom gradu Kalamata od 14. do 18. oktobra. 

"Srbadija" se takmičila u kategorijama mješovitih horova i folklora, u konkurenciji horova iz Austrije, Brazila, Kine, Konga, Češke, Estonije, Grčke, Izraela, Litvanije, Norveške i Rusije. 

Osim takmičarskih nastupa, hor iz Republike Srpske održao je i koncert u revijalnom dijelu festivala. 

SCPD "Srbadija" iz Bijeljine je najbolje rangirani hor iz regiona na svjetskoj rang-listi horova koju je formirala Interkulturna fondacija "Muzika mundi".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )