FOTO: null

Dan Repubike Srpske je poseban praznik koji je iznad svih politika i na ovaj dan tradicionalno šaljemo samo pozitivne poruke, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na svečanom prijemu povodom Dana Republike koji je danas svečano proslavljen u Bije

"Opstanak Srba na ovim prostorima isključivo je vezan za opstanak Republike Srpske. Neka je vječna Republika Srpska!", poručio je Mićić. 

Pred mnogobrojnim zvanicama okupljenim na svečanosti u Galeriji gradskog Centra za kulturu, Mićić je kritikovao osporavanje Republike Srpske od BiH, uz ocjenu da ni u Srpskoj nema neke ljubavi prema BiH. 

"Izlaz je da svi u BiH priznaju Republiku Srpsku, da bi i mi u Srpskoj priznali da smo dio BiH", rekao je Mićić i dodao da su preci na ovim prostorima znali da sarađuju, da se poštuju i zajednički žive sa komšijama. 

Mićić je istakao da se tradicija slavljenja Dana Republike Srpske nastavlja i da ovaj praznik treba da poštuju svi građani koji žive u Srpskoj. 

"To je naša vjera, tradicija, dio našeg naroda i nema potrebe da se to brani, jer što se više brani više se i voli", ocijenio je Mićić. 

Na prijemu povodom Dana Republike uručena su priznanja najuspješnijim preduzećima u Bijeljini - "Telrad net", "ICM", "Tomić", "Kondor", "Petrić", "Agromarket", kao i zahvalnice uglednim gradskim preduzetnicima. 

U svečanom programu nastupio je Hor "Srbadija", dok je besjedu o Republici Srpskoj govorila učenica bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" Milica Veljančić. 

Povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, vijence na centralni spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu danas su položile delegacije organa uprave grada Bijeljina, Republike Srpske i zajedničkih organa BiH, predstavnici Gradske boračke organizacije i organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila, te delegacije Centra javne bezbjednosti Bijeljina i Oružanih snaga BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )