FOTO: null

Bijeljina je u stanju redovne odbrane od poplava, ali nema veće opasnosti od izlivanja rijeka, izjavio je danas komandant gradskog Štaba civilne zaštite Mićo Mićić.

"Stanje je ozbiljno, ali nećemo imati veće poplave i nema opasnosti od dolaska vode u naselja i branjeno područje iza nasipa na Savi", rekao je Mićić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. 

On je dodao da se rijeka Drina izlila u priobalnom dijelu naselja Janja i da se ne očekuju veći problemi jer su padavine smanjene u gornjem toku rijeke i ne očekuju se veći protoci od sadašnjih oko 1.800 metara kubnih u sekundi na Hidroelektrani "Zvornik". 

Mićić je rekao da se rijeka Sava razlila u naselju Novi, gdje je zaplavila poljoprivredno zemljište, ali voda nije ugrozila stambene objekte. 

On je izrazio nadu da će za naredna dva dana za koja je prognozirano vedro vrijeme doći do pada vodostaja. 

Šef gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu Drago Ristić rekao je novinarima da je Sava na Rači kod Bijeljine 22 centimetra iznad kote redovne odbrane od poplava, koju su proglasile "Vode Srpske". 

"Situacija nije alarmantna, jesu visoki vodostaji i imamo djelimično izlivanje, ali nema ugroženih kuća i već tokom dana očekujemo trend blagog pada kada je u pitanju protok Drine", naveo je Ristić. 

On je rekao da su bujične rijeke u Bijeljini u granicama normale.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )