FOTO: InfoBijeljina.com

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i američki ambasador u Bih Erik Nelson obišli su danas u ovom gradu Industrijsku zonu dva, u koju je od ukupno 3.800.000 KM, vlada SAD uložila 350.000 KM.

Mićić je rekao da je Nelsonova dvodnevna posjeta, prije svega, organizovana kako bi bio uvjeren u šta je uložen novac koji je njegova zemlja dala Bijeljini.

"U Industrijskoj zoni treba da napravimo dobru infrastrukturu i podlogu za naše privrednike koji bi otvarali nove kompanije i nova radna mjesta", izjavio je Mićić nakon što je sa Nelsonom obišao Industrijsku zonu dva.

On je naveo da je upoznao Nelsona da je na ovom lokalitetu grad dao 34 parcele i da je mnogo uloženo u infrastrukturu.

"Posebno je zanimljivo što je od tih 3.800.000 KM, koliko nas je, zajedno sa zemljištem, vodom i strujom, koštala Industrijska zona dva, Vlada SAD učestvovala sa 350.000 KM", rekao je Mićić.

Mićić smatra da je delegacija SAD zadovoljna onim što je vidjela na terenu, a što je urađeno s ciljem pomoći privrednicima u Bijeljini.

"Ovo je jedini način kako možemo da pomognemo našim privrednicima da lakše otvore nove kompanije i nova radna mjesta", rekao je Mićić.

Nelson je izrazio zadovoljstvo što se uvjerio da su sredstva Vlade SAD utrošena za izgradnju puta u Industrijskoj zoni dva u Bijeljini.

"Ovo je dobar primjer rada i partnerstva Vlade SAD sa lokalnim zajednicama u BiH kojima pomažemo u njihovom razvoju", rekao je Nelson nakon obilaska Industrijske zone dva.

Nelson je dodao da je zainteresovan da Bijeljinu upozna bolje i sazna na koji način je ovaj grad uspio da stekne reputaciju jednog od gradova sa najpovoljnijom poslovnom klimom u Evropi.

"Želim čuti i na koji način SAD mogu da nastave da pomažu i budu partner i ovom gradu i cijeloj zemlji", poručio je Nelson. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )