FOTO: null

U Osnovnom sudu u Bijeljini danas je održana glavna rasprava po tužbi gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića protiv bivšeg ministra poljoprivrede RS i predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Miroslava Milovanovića, za naknadu nematerijalne štete zbog klevete.

Mićićev advokat Faik Muhić podsjetio je da je njegov klijent šestog septembra 2013. godine tužio Milovanovića zbog njegovih izjava na konferenciji za novinare, održanoj 9. juna iste godine, a u vezi sa izgradnjom stambeno-poslovnih objekata u Mjesnoj zajednici Dašnica.

Milovanović je tada optužio Mićića za višemilionsku privatnu investiciju, navodeći da SNSD raspolaže sa konkretnim dokazima, potrebnim rješenjima i saglasnostima nadležnih organa za ulazak u tu investiciju.

“Ovo je prvi put da tužim nekoga, jer je meni i mojoj porodici nanijeta ogromna šteta zbog neistina koje je Milovanović tada rekao. Očekujem da presuda bude u moju korist, uspjeli smo da dokažemo da je bila kleveta, jasno sam pokazao da ja nisam pravio zgrade, da nisam ja investitor".

"Dokument, elektrosaglasnost, koji je Milovanovć pokazao, nije građevinska dozvola, a izdata je nakon što sam ja objekat prodao firmi “Trifunčević” i imam notarski ugovor kao dokaz. Namjerno sam tužio Milovanovića da dokažem građanima Bijeljine istinu da nisam investitor, a zemljište, restoran i kuća na parceli vodili su se na meni od 1981. godine i to sam prodao preduzeću “Trifunčević” prije izdavanja bilo kakvih saglasnosti. To je jasno kao dan, a i kada je riječ o drugim objektima ni u jednom nisam učestvovao kao investitor i to smo dokazali”, izjavio je Mićić na saslušanju, što je ponovio i novinarima nakon završetka dokaznog postupka.

S druge strane, Mirko Blagojević, advokat tuženog Miroslava Milovanovića, u cjelosti je odbacio tužbeni zahtjev Mićića, navodeći da je i njegov klijent mogao tužiti Mićića za klevetu zbog izjava “da je Milovanović lažov i da je kao ministar poljoprivrede RS uništio Semberiju”.

“Čekam sudsku presudu, ono što sud odluči, ja ću i prihvatiti. U slučaju da dobijem ovaj spor više se po ovom pitanju neću oglašavati, a ako izgubim, onda ću morati dalje na pres konferenciji da kažem da je sud utvrdio da ono što piše u dokumentima, koje su izdale institucije RS, nije tačno i da tamo fino i jasno piše da je Mićo Mićić investitor i vlasnik. Jedino što mogu da kažem da je nevjerovatno da sudovi u RS gube vrijeme baveći se ovakvim glupostima”, rekao je Milovanović novinarima.

Zbog, kako tvrdi Milovanovićevih kleveta iznesenih na senzacionalistički način, koje su prenijeli elektronski i štampani mediji, Mićić je pred sudom potražio pravičnu satisfakciju za povredu ugleda i časti, te nanijete duševne bolove u iznosu od 6.000 KM, koje će, kako je rekao Mićić, ustupiti u humanitarne svrhe.

Milovanovićeva odbrana tvrdi da njegove izjave uopšte nisu šokantne, uvredljive i uznemirujuće, s namjerom bilo kakve klevete i nanošenja duševne boli.

“Imao sam obavezu da takve informacije saopštim građanima Semberije, a na pres konferenciji sam koristio konkretne dokaze”, kazao je Milovanović.

Sudska presuda po Mićićevoj tužbi protiv Milovanovića biće poznata 27. aprila.

Podsjećamo, Mićić i Milovanović su na lokalnim izborima 2012. godine bili kandidati SDS-a i SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )