FOTO: null

U demokratskim društvima vlast se dobija ili gubi isključivo na izborima, zbog toga Savez za pobjedu ne shvata cilj najavljenih protesta u Bijeljini, poručeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Srpske demokratske stranke.

- Oni koji su izgubili izbore, prvo su tražili da se glasovi ponovo prebroje i to su dobili. Kad im se nije svidio rezultat ponovnog brojanja, sada žele proteste ispred Gradske uprave, iako nikome nije jasno protiv koga oni protestvuju. Sumnjamo da žele destabilizaciju Grada Bijeljina, kao što su to pokušali da urade i kada su, kupivši odbornika, napravili skupštinsku većinu u maju ove godine. Takođe, ovo je nastavak prljavih aktivnosti koje su vodili tokom predizborne kampanje, kada su pozivali na fer izbore, a zapravo radili sve ono za šta su druge pozivali da ne rade - naveo je predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da narod zna da je Koalicija „Bijeljina pobjeđuje“ kupovala izbore i da će to biti dokazano.

On je apelovao na nadležne organe da obezbijede protest i zaštite građane Bijeljine.

- Mi nećemo praviti kontraproteste, ne želimo da rizikujemo izbijanje  sukoba ili nereda u Bijeljini. Takođe, apelujemo na javne ustanove kao što su Dom zdravlja i ostale, čiji su radnici zloupotrebljavani u predizbornoj kampanji, da ne prisiljavaju ljude da izađu na protest, ucjenjujući ih da će, ako ne izađu na protest, ostati bez posla – upozorio je Mićić, izražavajući nadu da građane neće izmanipulisati nekoliko ambicioznih pojedinaca koji žele samo da se domognu vlasti i sačuvaju svoje fotelje.

Predsjednik Gradskog odbora Partije demokratskog progresa Slaviša Marković naveo je da Savez za pobjedu već raspolaže informacijama da će sutra na protest izaći radnici javnih preduzeća i institucija na republičkom nivou u Bijeljini, te da će na taj način ova preduzeća i ustanove ostati bez radnika sutra oko 12 časova.

- Zanima nas koja je i kakva je to politika koja može da obustavi rad javnih preduzeća i u radno vrijeme zloupotrijebi radnike. Ovo je klasičan primjer privatizacije javnih preduzeća i zloupotrebe građana Bijeljine - naveo je Marković.

On je izrazio zabrinutost zbog nedavne posjete Bijeljini predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je, umjesto da pozove na mir i toleranciju, jer ga Ustav RS obavezuje da bude predsjednik svih građana, podržao proteste i nerede.

- Siguran sam da će građani prepoznati prave vrijednosti i da sutra neće izazivati nerede, te da će oni koji moraju da izađu na proteste biti dostojanstveni i neće destabilizovati svoj Grad - izrazio je uvjerenje Marković. On je dodao da mu nije jasno zašto Koalicija „Bijeljina pobjeđuje“ protestuje ispred Gradske uprave, jer ni Gradonačelnik ni gradska administracija nisu brojali glasačke listiće, već Gradska i Centralna izborna komisija BiH, pri čemu ni jedan član GIK-a nije član neke stranke iz Saveza za pobjedu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )