FOTO: InfoBijeljina

Onlajn konverzacijom je moguće dobiti informacije o određenim adminsitrativnim procedurama, koje su potrebne u Bijeljini i Laktašima.

Reč je o čet aplikaciji MIA (Municipal intelligent asistent) koja je uvedena u saradnji Privredne komore RS, lokalne zajednice, GIZ i privrednog društva “SAGA” iz Banjaluke.
 
Ovo je samo jedan od projekata koji su predstavnici Privredne komore RS predstavili novinarima proteklog vikenda na medijskom događaju koji je organizovan na planini Borja.
 
Prezentovali su, između ostalog, ostvarene rezultate u okviru Evropske mreže preduzetništva u kojoj ima ukupno pet članica.
 
Komora je, u prethodne četiri godine organizovala više od 50 radionica, seminara i edukacija na kojima je prisustvovalo više od 1.500 učesnika, na temu pravila nastupa na EU tržištu, međunarodnih standarda, zaštite intelektualnog vlasništva, finansijskih programa pomoći EU HORIZON, COSME…
 
Takođe, kroz organizaciju sajmova, privrednih misija, bilateralnih sastanaka, Komora je predstavila više od 600 privrednika iz Srpske..
 
Evropsku mrežu preduzetništva, osim Komore, čine i Razvojna agencija Republike Srpske, kao koordinator, univerziteti Banjaluka i Istočno Sarajevo i Inovacioni centar Banjaluka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )