FOTO: null

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 17. do 21. oktobra, u BiH se očekuju promenljive i nestabilne vremenske prilike, uz povremene padavine.

Temperaturni režim će se malo izmeniti, pa će sa odmicanjem sedmice pred nama doći do manjeg pada temperatura vazduha.

Minimalne jutarnje temperature biće između 4 i 10 stepeni u unutrašnjosti, na jugu do 14 stepeni. Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 13 i 17 stepeni Celzijusa u Bosni, a u Hercegovini do 20 stepeni. Verovatnoća za pojavu slabijeg mraza, lokalnog karaktera, je vrlo mala.

Očekivane količine padavina će biti veće na jugu BiH i u zapadnim krajevima, a sa približavanjem vikenda postepeno će se smanjiti. Za vikend su moguće stabilnije i sunčanije vremenske prilike, bez ili sa vrlo malo padavina i temperaturama sličnim kao u većem delu sedmice.

Od 24. oktobra, prema aktuelnim podacima, očekuje se stabilno i sunčano vreme, a pred kraj meseca, u dane narednog vikenda, uslediće pogoršanje praćeno padavinama i porastom temperature vazduha, usled izraženijeg južnog strujanja, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )