FOTO: null

Malog fudbalera, sedmogodišnjeg Đorđa Todorovića iz Bijeljine, člana Akademije “Savo Milošević” iz Etno sela “Stanišići”, mnogi smatraju čudom od djeteta.

Počeo je da trenira nakon što je napunio šest godina. NJegov talenat došao je do izražaja već na trećem treningu u jednom malom bijeljinskom klubu, gdje je igrao sa desetak dječaka koji su uglavnom bili stariji od njega.

Pokazao je nevjerovatnu brzinu i umješnost, "driblao" je sve igrače.

Čim je napravio svoje prve fudbalske korake, bilo je jasno da je veoma talentovan. Zbog Đorđevog blagog i veselog karaktera, svi drugari ga hvale i prihvataju kao najboljeg, bez imalo zavisti.

Već od prvog treninga, kod Đorđa se rodila velika ljubav prema fudbalu i lopti, od koje se ne odvaja ni poslije treninga.

- Na našu veliku sreću u Etno selu "Stanišići" u martu je počela da radi Akademija `Savo Milošević`. Đorđe je tada iza sebe imao četiri mjeseca treniga- priča za Srnu Đorđeva majka Jadranka.

Primijetili su nesporan talenat kod Đorđa, a na to su im posebno ukazivali treneri.

- Niko u porodici nije trenirao, niti se bavio fudbalom. Čak nismo ni od onih koji posjećuju fudbalske utakmice ili preferiraju fudbal- priča Jadranka i napominje da je Đorđe slučajno upisan u školicu fudbala i sve dalje odvijalo se munjevitom brzinom.

Đorđe je prepoznat kao neko kome je lopta sve, a fudbal "jača strana", pa je pozvan i upisan na Akademiju "Savo Milošević".

Desetak dana nakon otvaranja Akademije, već na prvoj prijateljskoj i Đorđevoj prvoj zvaničnoj utakmici, Đorđe je postigao gol.

Na prvom turniru, na kojem je učestvovao u kategoriji svog godišta, u oktobru ove godine, osvojio je titulu najboljeg igrača, kapitena, kao i zlatnu kopačku kao najbolji strelac.

Zajedno sa drugarima i trenerom Nevenom Dragićem, osvojio je prvo mjesto, savladavši, između ostalih, beogradski Fudbalski klub "Rad" i novosadsku "Vojvodinu".

Kao gost iz Akademije "Savo Milošević", Đorđe igra beogradsku "mini - maksi ligu", gdje u svom stilu oduševljava, a na svakoj odigranoj utakmici postigne gol, dva, tri, pa i četiri.

Na prijateljskoj utakmici postigao je pogodak iz slobodnog udarca preko "živog zida", dao je gol glavom i svojom igrom oduševio prisutne i predočio im ljepotu fudbala.

Đorđe je učenik drugog razreda Osnovne škole "Sveti Sava", gdje je već poznat po svom fudbalskom umijeću.

Uz nesebičnu podršku roditelja, trenera i čelnih ljudi Akademije "Savo Milošević", Đorđe i dalje veoma brzo napreduje, prije svega, uživajući u igri sa loptom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )