FOTO: Shutterstock

Japanska kuhinja ima pregršt slatkiša, a jedan od omiljenih definitivno su nam sufle palačinke. Mekane, pahuljaste, lagane i prozračne, ove palačinke jednostavno se tope u ustima, a odmah ćete iz prepoznati po izgledu. Iako se za njihovu pripremu koriste slični sastojci kao za američke palačinke, sufle palačinke razlikuju se po nekoliko detalja.

Prvo, njihova pahuljasta tekstura dobija  se odvajanjem žumanaca od bjelanaca. Bjelanca se zasebno mute u čvrsti sneg, a zatim se pažljivo dodaju ostatku smjese. Izrazito su pahuljaste jer mjehurići vazduha zadržavaju njihov oblik iznutra, a rezultat je neverojvtno prozračna tekstura, poput suflea.
 
Druga stvar na koju morate obratiti pažnju je način na koji ih pečete. Tiganj mora biti ravnomerno zagrijan i ne previše vruć. Peći ćete ih duže nego obične palačinke kako se ne bi samo ispekle spolja, a unutra ostale žive. Trik za savršene sufle palačinke je da ih odmah poklopite s poklopcem, a kad je jedna strana pečena, okrenete na drugu i ponovo ih poklopite dok tijesto ne bude ravnomerno pečeno.
 
Sufle palačinke možete poslužiti s različitim sosovima i prelivima, od čokoladnog, raznog voća do sladoleda i fila po želji. A za dodatni tvist, poslužite ih u obliku burgera!
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )