FOTO: null

Slobomir P Univerzitet će ove godine biti organizator četvrtog po redu Međunarodnog muzičkog takmičenja – Slobomir International Music Competition, SIMC.

 Takmičenje će biti održano u periodu od 14. do 17. maja, a pravo učešća imaju svi zainteresovani pijanisti, bez obzira na nacionalnost ili zemlju iz koje dolaze. Prema planu organizatora, učesnici će moći da se takmiče u disciplinama klavir solo i klavirski duo, a ocjenjivaće ih žiri koji čine najugledniji pedagozi i pijanisti.

Do sada se prijavilo više od 250 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Slovačke, Makedonije, Hrvatske i Rumunije.

Ideja o utemeljenju i organizovanju ovog muzičkog takmičenja potekla je od profesora i studenata Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta, koji su željeli da na taj način Slobomir i Bijeljinu učine centrima kulturnih dešavanja u regionu. Tokom godina, ova manifestacija naišla je na podršku ne samo muzičkih stručnjaka, već i šire kulturne javnosti. Proteklih godina, u takmičarskom dijelu manifestacije učestvovalo je oko 500 učenika, u pratnji više od stotinu profesora.

Svečano otvaranje je zakazano za 13. maj od 19.00h u bibilioteci ,,Mira Pavlović” na Slobomir P Univerzitetu. Više informacija o ovogodišnjem takmičenju možete pronaći na sajtu: simc.spu.ba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )