FOTO: null

Osmi međunarodni festival ,,Dani harmonike,, koji se tradicionalno održava u Ugljeviku i Bijeljini, danas će prvi put početi u Bogatiću, mjestu u susjednoj Srbiji.

U okviru festivala, u Bogatiću će nastupiti učenici Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika, a biće organizovan i koncert Edvarda Ahanova iz Rusije. 

Osmi "Dani harmonike" okupiće 500 učesnika iz zemlje i inostranstva, među kojima su nejeminentnija svjetska imena iz ove muzičke oblasti, kao što su Vladimir Murza i Edvard Ahanov, vodeći umjetnici harmonike iz Rusije i Ukrajine. 

Svečano otvaranje festivala biće upriličeno u petak, 22. aprila, u ugljevičkom Centru za kulturu "Filip Višnjić" sa početkom u 20.00 časova. 

Takmičenje po kategorijama planirano je za subotu, 23. april, u Ugljeviku, nakon čega će biti proglašeni laureati ovogodišnjih "Dana harmonike". 

Veče narodne muzike i nastupi učenika Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" i Kulturno-umjetničkog društva "Rudar" iz Ugljevika najavljeni su za nedjelju, 24. april. 

Dan kasnije, u Bijeljini će biti održani koncerti ansambla "Tango u troje" Edvarda Ahanova i Vladimira Murze, čime će zvanično biti zatvoren ovogodišnji festival. 

"Dani harmonike" do sada su ugostili plejadu vrhunskih umjetnika poput Aleksandra Skljarova, Pavela Fenjuka i Huan Ignasia Ruede, a značaj festivala je veliki jer je riječ o prvom festivalu harmonike ovog tipa koji je organizovan na području Republike Srpske i BiH. 

Organizator festivala je Osnovna muzička škola "Kornelije Stanković" iz Ugljevika i Udruženje umjetnika "Artist", dok je generalni pokrovitelj opština Ugljevik. 

Osmi međunarodni festival "Dani harmonike" trajaće od danas do ponedjeljka, 25. aprila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )