FOTO: Semberija info

Na bazenima Banje Dvorovi i ove godine je održan je, deveti po redu, Međunarodni festival dječijeg folklora ,,Dvorovi 2019”, a učestvovalo je 11 kulturno-umjetničkih društava, odnosno 420 učesnika iz raznih krajeva BiH, Srbije, Makedonije, Austrije, Hrvatske i Rumunije.

Festival je otvorio predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković ističući da je ovoliki broj mladih na jednom mjestu pravo bogatstvo, a posebno što je riječ o naraštajima koji čuvaju tradiciju.

- Grad Bijeljina prepoznaje prave vrijednosti i u svakom pogledu podržava ovakve i slične manifestacije. Kud “Dvorovi” je pozitivan primjer kako se sa malo sredstava i mnogo truda može organizovata ovako fascinantna manifestacija, rekao je Marković.

Predsjednik KUD ,,Dvorovi” Zoran Rankić istakao je da na ovaj način  naši mladi naraštaji, kroz igru, od zaborava čuvaju igre i običaje svojih predaka. Učesnici festival prodefilovali su kroz Dvorove, a potom su se na kompleksu bazena “Banje Dvorovi”, brojnoj publici predstavili spletom tradicionalnih igara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )