FOTO: InfoBijeljina

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite RS, na čijem je čelu Milenko Granulić, zatražio je povećanje plate za medicinske radnike od predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića.

Zahtjev za povećanje cijene rada u oblasti zdravstva, kako navode u ovom sindikatu, smatraju opravdanim jer su plate već podignute pripadnicima MUP-a RS i prosvjeti, ali i sa aspekta zadravstvene djelatnosti i posebne odgovornosti zdravstvenih radnika vezano za brigu o zdravlju građana.

Razlog više za povećanje plate je, kako ističu, ublažavanje odlaska stručnog i kvalifikovanog medicinskog kadara iz RS i poboljšanje ekonomskog položaja radnika u zdravstvenom sektoru.

“Posljednji put plata je povećana u ovoj oblasti 2009. godine”, navode u Sindikatu i dodaju da su tokom prethodno održanih sastanaka sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem upoznali ga sa ekonomsko-socijalnim položajem radnika u zdravstvenom sistemu RS, te sa izazovima i poteškoćama sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Dodaju da su, imajući u vidu da resorno ministarstvo ne može odrediti novu cijenu rada po prijedlogu sindikata, već da akt o cijeni rada potpisuje predsjednik Vlade, pozvali premijara RS da zajedno utvrde novu cijenu rada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )