FOTO: null

Glava može da vas boli od stresa, umora, virusne infekcije, povrede, nesanice, problema sa zubima i od još mnogo toga. U tom slučaju svakako je bolje posegnuti za prirodnim lijekovima nego za tabletama. Stari narodni lijek za glavobolju ima samo tri sasto

Tretmani za ublažavanje tegoba bijelim lukom potiču još iz starog Egipta i drevne Grčke. Med je poznat po svojim antiseptičkim svojstvima. Kombinacijom te dvije namirnice, uz dodatak bibera u zrnu, dobićete snažan lijek koji neće ostaviti štetne posledice po organizam, kao tablete protiv bolova. 

Sastojci:

  • 10 čenova bijelog luka
  • 500 grama meda
  • nekoliko zrna bibera

Priprema: 

Očistite bijeli luk, prepolovite svaki čen i stavite u teglu, ubacite biber, pa sipajte med. Zatvorite teglu i ostavite da stoji pet dana. Uzimajte jednu kašičicu svaki put kada osjetite da glava počinje da vas boli. 

Lijek možete da uzimate i nezavisno od glavobolje, za jačanje imuniteta. U tom slučaju uzimajte jednu kašičicu ujutro i jednu uveče na prazan želudac. Ovako "začinjen" med neutralizuje bakterije u tijelu, podstiče i olakšava probavu, reguliše šećer u krvi i krvni pritisak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )