FOTO: B92

Sve je izglednije da će Milorad Mažić dijeliti pravdu u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon finala UEFA Superkupa 2016, Kupa konfederacija prošle godine, pa Lige šampiona ove, te impresivnog posla u derbiju četvrtfinala Brazil – Belgija, sve ukazuje da će Srbin da dijeli pravdu i u meču za prvaka svijeta.


Na to ukazuje i odluka FIFA da ga ne delegira za mečeve polufinala Mundijala, već Urugvajca i Turčina.

Pravdu u prvom polufinalu u utorak između Francuske i Belgije deliće Andres Kunja, a u drugom između Engleske i Hrvatske u srijedu Džunejt Čakir.

Kunja je na SP u Rusiji sudio na dvije utakmice, oba puta u grupnoj fazi, prvo u meču između Francuske i Australije (2:1, 4x žuti, 2 penala), a potom između Irana i Španije (0:1, 2x žuti).

S druge strane, Čakir je takođe delio pravdu na dvije utakmice grupne faze, prvo u duelu Nigerije i Argentine (1:2, 5x žuti, 1x penal), a potom okršaj između Maroka i Irana (0:1, 4x žuti).

Mažiću bi san mogao da možda upropasni jedino eventualni plasman Hrvata u finale, jer teško da bi FIFA dozvolila da im komšija, i to Srbin, sudi u takvom meču, mada smo videli na ovom turniru da im to nije prepreka, mada su Švajcarska i Nemačka potpuno druga priča.

Nije da Srbin nema konkurenciju, ima ozbiljnu, a glavna je vjerovatno odlični Holanđanin Bjorn Kujpers. I u njegovom slučaju bi moglo da bude “sukoba interesa”, prije svega u slučaju da se Belgija nađe u Moskvi 15. jula.

Što se tiče ostalih kandidata, teško je očekivati da će FIFA za meč svih mečeva ukazati povjerenje sudijama van Evrope, iako su neki od njih, poput Argentinca Nestora Pitane, Brazilca Sandra Ričija ili Iranca Alireze Faganija pokazali da posjeduju kvalitet.

Čak iako bi se FIFA odlučila na taj potez, nema sumnje da bi se finalisti pobunili. U svakom slučaju, sačekajmo da se završe polufinalni mečevi, pa ćemo onda da “vagamo”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )