FOTO: InfoBijeljina.com

Treće veče tradicionalnih maturantskih defilea u Bijeljini pripalo je srednjoškolcima Tehničke škole, a njih oko dvije stotine i pedeset, raspoređenih u deset strukovnih odjeljenja, činilo je sjajnu generaciju na koju su ponosni svi profesori, rekao je za InfoBijeljinu direktor Tehničke škole “Mihajlo Pupin” Milenko Maksimović.

Jedan od maturanata je Aleksandar Pantić koji je pohađao trogodišnji smjer Vozač motornih vozila. Odlučio je da odmah nakon mature potraži posao u struci.

 
- Vozači su traženi i u Republici Srpskoj i u inostranstvu. Posla ima za one koji hoće da rade – naveo je Pantić.
 
Njegova školska drugarica Nikolina Bućan završila je četvorogodišnji smjer - Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i planira da upiše arhitekturu u Beču.

 
- U Austriji imam rodbinu i tamo ću nastaviti studije. Žao mi je što je srednja škola završena tako brzo, ali moramo ići dalje – istakla je Bućan.

Direktor Milenko Maksimović naglasio je da će veliki broj maturanata upisati fakultete, pretežno u Novom Sadu i Beogradu.

 
- Vjerujem da će pokazati dobro znanje na fakultetu i da će mnogi od njih da se vrate u naš grad nakon visokoškolskog obrazovanja. Mnogi upisuju državne fakultete u Srbiji, plasiraju se na budžet.  Ove godine učenik generacije je Strahinja Prodanović, dobitnik Vukove diplome. Uz njega je i Dušan Kozomara, odličan sve četiri godine. I on će dobiti Vukovu diplomu. Učenici zanatskih smjerova, nakon stečene diplome, mogu odmah početi da rade u privredi, kako u Bijeljini, tako i u region – poručio je Maksimović.
 
U bijeljinskoj Tehničkoj školi inače se školuje pet odjeljenja četvorogodišnjeg i pet trogodišnjeg stepena, a zastupljene su četiri struke - elektrotehnička, saobraćajna, mašinska i šumarska.

 
Sutra će se građanima Bijeljine od 19.00 časova predstaviti maturanti Srednje stručne škole Janja. Defile je planiran u 19.30 časova, a proslava u Hotelu “Drina” u 20 časova.
 
A.LJ.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )