FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Bijeljini ove sedmice boravi devetoro maturanata i dvoje profesora srednje škole iz Goraždevca u bratskoj opštini Peć, za koje je Gradska uprava obezbijedila obilazak kulturnih ustanova i turističkih atrakcija, saopšteno je iz Gradske uprave.

Smještaj za učenike i profesore sa Kosova i Metohije omogućio je Dom učenika u Bijeljini. 

Načelnik opštine Peć-Goraždevac Miloš Dimitrijević navodi da je ovo maturska ekskurzija za njihovih devetoro učenika i da su zahvalni na gostoprimstvu u Bijeljini. 

"Maturanti su prezadovoljni što su dobili priliku da posjete Bijeljinu i što su, praktično, dobili ekskurziju na poklon. U Bijeljini ima šta da se vidi, pogotovo ako znamo da u Metohiji nema mnogo slobode kretanja za mlade ljude van srpskih enklava", rekao je Dimitrijević. 

Za maturante je prvog dana organizovan prijem u Gradskoj upravi, gdje ih je dočekao šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić. 

"Učinićemo sve da našim gostima iz Srbije učinimo prijatnim boravak u Bijeljini i nadamo se da će ponijeti lijepe utiske iz našeg grada i da će im ovi dani biti dobar uvod u studentski period", rekao je Pejčić. 

On je dodao da su djeci iz Goraždevca obezbijeđene i ulaznice za bazene Banje Dvorovi, planirana je posjeta Etno-selu "Stanišići", manastirima u gradu i Muzeju Semberije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )