FOTO: null

Gradska izborna komisija /GIK/ u Bijeljini podijelila je večeras glasački materijal predsjednicima 180 biračkih odbora.

Predsjednik GIK-a Žiko Krunić rekao je Srni da, za razliku od ranijih izbora, glasački materijal ne mora da se čuva na biračkim mjestima nego predsjednici biračih odbora mogu da ga čuvaju na bilo kom mjestu, uz potpisanu izjavu kojom odgovaraju za pouzdanost njegovog čuvanja. 

Pravo glasa na lokalnim izborima ima više od 107.000 birača u Bijeljini. 

Za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima predviđeno je biračko mjesto u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u centru grada, a biće aktivna i tri mobilna tima. 

Izbore će u Bijeljini nadgledati skoro 5.000 posmatrača političkih subjekata, međunarodnih organizacija i nevladinig sektora. 

Prema podacima koje je objavila Centralna izborna komisija za mjesto 31 odbornika u Skupštini grada Bijeljina kandidovalo se 587 osoba iz 48 političkih subjekata, od kojih je 17 nezavisnih kandidata. 

Za mjesto gradonačelnika na izborima će se boriti Mićo Mićić ispred Saveza za promjene, Zlatko Maksimović ispred koalicije "Bijeljina pobjeđuje - dr Zlatko Maksimović", Pero Preradović ispred Partije ujedinjenih penzionera i nezavisni kandidat Damjan Pajić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )