FOTO: SNEŽANA KARIĆ/RINGIER.RS

Originalni trofej Svjetskog prvenstva stigao je u Beograd, gdje će biti naredna dva dana, a donio ga je legendarni italijanski fudbaler Marko Materaci.

Trofej, koji posjećuje sve zemlje učesnice Mundijala i o kom svi sanjaju da dođe u njihove ruke, danas je otkriven u Beogradu.
 
– Velika je privilegija biti domaćin ovakvom skupu. Osjećaj je predivan, pogotovo kada smo u društvu trofeja, po mom mišljenju, najprestižnijeg na svijetu, nečega što predstavlja san svakoga ko vodi nacionalnu selekciju. Veliko je zadovoljstvo biti ovdje i dijeliti emocije koje su snažne. Personalno, ja sam ga već dodirnuo u Dohi, kao selektor Srbije, a naravno da i ja, kao i sve kolege selektori, sanjam da ga držim u svojim rukama – rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na predstavljanju trofeja.

Novinarima se obratio i Marko Materaci, svjetski šampion sa reprezentacijom Italije 2006. godine, koji je istakao da ga prijateljske veze spajaju sa srpskim fudbalerima.

– Ovaj trofej je san svakog djeteta. Sva djeca sanjaju da podignu ovaj trofej – rekao je Marko Materaci i dodao:
 
– U Interom sam igrao sa dvije velike legende srpskog fudbala Dejanom Stankovićem i Sinošom Mihajlovićem. Više sam vremena proveo sa Dejanom nego sa suprugom. Čestitam kolegama što su se potrudili da sa toliko mladih ljudi svoje planove usmjere na Mundijal. Srbe mnogo volim kao narod, ja Dekija zovem “brate moj”.
 
Nakon obraćanja Materaci je selektoru Srbije uručio repliku trofeja, piše Sportal.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )