FOTO: pixabay

Eksperimentalni časovi u Kaliforniji potvrdili da su učenici mnogo efikasniji ako računaju uz neku finu zvučnu pozadinu, jer im je koncentracija tada bolja, a misli fokusirane

Da bi brže savladali matematičke operacije, predložite djeci da ih rješavaju uz muziku - savjetuju naučnici sa Univerziteta u San Francisku. Pošto je više škola u Kaliforniji učestvovalo u eksperimentalnom času, potvrđeno je da su učenici mnogo efikasniji ako računaju uz neku finu zvučnu pozadinu, jer im je koncentracija tada bolja, a misli fokusirane.

- Testovi su pokazali da melodije na gitari najviše pomažu u razumijevanju algebre i geometrije - kaže dr Donald Ebigejl, vođa tima. - Postoji čak program pod nazivom "akademska muzika", tokom kojeg se koriste instrumenti prijatni uhu, koji ne umaraju mozak, već ga podstiču na rad.

Ukoliko se pokaže kao uspješan u daljem testiranju, mogao bi da bude usvojen u svim školama u Kaliforniji. Tako bi više mališana savladalo i zavoljelo ne tako popularan predmet kao što je matematika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )