FOTO: null

Masters u Madridu prošle godine bio je prekretnica za Novaka Đokovića i od njega je počeo bilježiti odlične rezultate na šljaci što je kasnije rezultiralo titulom na Rolan Garosu, a srpski igrač se nada da će nešto slično biti i ove sezone.

Turnir počinje u nedjelju, a Đoković je već stigao u glavni grad Španije gdje brani titulu. Nedavno je eliminisan u četvrtfinalu Monte Karla, što je pokazalo da se još nije vratio u pravu formu. Međutim, sličan scenario je bio i prošle godine kada je u Kneževini ispao već u drugom kolu, pa je kasnije osvojio Madrid, igrao finale Rima i na kraju sve začinio trofejom u Parizu. Đoković se nada da tako nešto očekuje i ove sezone.

- Svaki turnir je drugačiji, ali pobeda na veoma jakom mastersu u Madridu dala mi je mnogo samopouzdanja i to je bio odličan način da se što pre oporavim posle poraza u ranoj fazi Monte Karla. Mnogo mi je značilo što sam se vratio pobedom tada. Nisam igrao nekoliko godina u Madridu, a onda sam imao odličnu sedmicu, odigrao mečeve protiv teških rivala. Posebno je bilo naporna borba za trofej protiv Endija Mareja, sa kojim sam kasnije igrao finala i u Rimu, Parizu i Londonu - istakao je Novak.

Tokom sezone na šljaci on će braniti 3.600 bodova, tako da mu je vrlo važno da odigra dobro kako bi ostao u trci za prvim mjestom na ATP listi. Trenutno kasni 3.785 bodova za Marejom, ali treba biti oprezan što se tiče druge pozicije, jer trećeplasirani Sten Vavrinka ima 2.390 poena manje od njega i mogao bi iskoristiti sva njegov kiks. Masters u Rimu na programu je već 14, a Rolan Garos 28. maja. Đoković zna da će mu glavna prijetnja na ovim turnirima biti Rafael Nadal koji je već osvojio titule u Monte Karlu i Barseloni. 

- Rafa je sjajno počeo sezonu. Bio je veoma blizu osvajanja Australijen opena i svi znamo da je on veoma opasan na šljaci. To je sigurno njegova najbolja podloga - dodao je Đoković.

Trenirao na praznik rada

Skoro godinu Novak Đoković nije u pravoj formi i bilježi slabe rezultate za njegove standarde. Već neko vrijeme pokušava da se vrati na stare staze, a da bi to uradio što prije vrijedno trenira. Da za njega nema odmora pokazao je objavljivanjem videa na "Fejsbuku" gdje trenira na 1. maj, Praznik rada. Uz to je stvorio komentar "radno za praznik rada".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )