FOTO: null

Maserati će privremeno obustaviti proizvodnju svih svojih modela zbog smanjene tražnje.

Kako saznaje Automotive News, italijanski proizvođač zaustavio je 15. decembra fabričku traku sa koje silaze modeli Ghibli i Quattroporte i oni se neće izrađivati do 15. januara, dok će proizvodnja krosovera Levante biti prekinuta od 20. decembra do 15. januara.

Preostala dva modela, GranTurismo i GranCabrio neće silaziti sa proizvodnih traka od 15. decembra do 8. januara.

Maserati je već obustavljao proizvodnju modela Levante dva puta tokom 2017.

Italijanska kompanija navela je tada da to čini zbog novih uvoznih pravila koje su kineske vlasti nametnule na tom, za Maserati veoma važnom tržištu.

Značajan pad prodaje u Kini je zabilježen otkako su tamošnje vlasti uvele nova pravila kojima se zabranjuje da proizvođači prisiljavaju prodavce da prave zalihe novih automobila na lageru.

Usporavanje proizvodnje uticaće i na smanjenje planiranih prihoda, a samim tim i na prolongiranje razvoja i lansiranja novih modela Maseratija, kažu u sindikatu radnika te kompanije.

Maserati je inače planirao da proširi ponudu modela Levante novom najsnažnijom verzijom GTS sa 3.8 bi-turbo V8 motorom od oko 570 ks, koji potiče iz Ferrarija. Novi GranTurismo trebalo bi da stigne 2020, a do 2022. u planu je i uvođenje hibridnih varijanti postojećih modela.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )