FOTO: null

Slaviša Marković kandidat je za novog predsjednika Skupštine grada Bijeljina, dok je Milenko Mitrović kandidat za potpredsjednika, ekskluzivno saznaje portal InfoBijeljina iz izvora bliskih novoformiranoj skupštinskoj većini.

Podsjećamo, iz gradskog štaba SDS-a sinoć je saopšteno da je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić formirao skupštinsku većinu koju će činiti odbornici SDS-a, PDP-a, NDP-a, SDA i Milenko Mitrović iz SRS „Dr Vojislav Šešelj“ kao 16. odbornik. 

Na gradskom odboru Radikala prisutno je bilo 70 članova od čega je njih 67 bilo za ulazak u vlast. Uključujući Mitrovića, gradonačelenik Bijeljine će imati neophodnu skupštinsku većinu, tako da može nesmetano formirati vlast.

Takođe je sinoć potpisan i koalicioni sporazum u prostorijama Gradskog odbora SDS Bijeljina između SDS i SRS „Dr Vojislav Šešelj“. 

Ranije danas su pojedini mediji objavili da bi dosadašnji predsjednik Skupštine grada Bijeljina i predsjednik Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ Dragan Đurđević mogao biti imenovan za zamjenika gradonačelnika, međutim, Đurđević te navode nije potvrdio, te je naveo da je ta odluka još daleko i da stranke tek treba da se dogovore oko toga.

Nezvanično saznajemo da će Radikali u novom sazivu gradske vlasti dobiti i mjesta direktora tri javna preduzeća u gradu.

Šta nas čeka u narednom periodu što se političkog života grada Bijeljina tiče ostaje da vidimo. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )