FOTO: null

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković smatra da zajednička izjava članova Predsjedništva BiH u pogledu evroatlantskih integracija BiH "ne govori ništa osim evidentne servilnosti Mladena Ivanića prema Bakiru Izetbegović

Ona je ocijenila da je to dokaz da će se predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i u narednim situacijama ponašati na isti način "jer on sada, kada je u partnerstvu sa SAD i /bošnjačkim članom Predsjedništva BiH/ Bakirom Izetbegovićem, mora da sluša sve ono što mu Izetbegović kaže i što mu naloži da izjavi".

"Što se tiče samih postupaka i aktivnosti koje će se voditi u pogledu evropskih integracija BiH, tu će najmanje, osim deklarativne aktivnosti, doprinijeti Predsjedništvo BiH. Svi drugi - Savjet ministara, parlament BiH, i Direkcija za evropske integracije imaće mnogo više posla nego samo Predsjedništvo", rekla je ona.

Markovićeva ističe da ova izjava članova Predsjedništva BiH predstavlja samo deklarativnu manifestaciju po kojoj Izetbegović potvrđuje da želi centralizovanu državu, te da će on na tom fonu i djelovati.

"Ivanić će ga slijepo pratiti na tom putu, što je potpuno kontraproduktivno za Republiku Srpsku i predstavlja nagovještaj da će on kao član Predsjedništva iz Srpske izvršavati ono što mu političari iz Federacije BiH nalože, ne konsultujući i ne uvažavajući stav i mišljenje Srpske", rekla je Markovićeva.

Predsjedništvo BiH je 31. decembra utvrdilo i usaglasilo prijedlog teksta zajedničke izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU.

Prijedlogom teksta zajedničke izjave prihvataju se zaključci Savjeta za spoljne poslove EU, a izjava je proslijeđena liderima parlamentarnih političkih partija u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )