FOTO: null

Fenomenalnu sezonu iza sebe imaju košarkaši Crvene zvezde koji su treću sezonu zaredom postali šampioni Srbije, a veliki doprinos tome dao je jedan od najiskusnijih članova Marko Simonović.

Iza njega su odlične partije kojima je vodio svoj klub do 67 pobjeda na 84 utakmice u svim takmičenjima, a prema vlastitom priznanju nikada težu sezonu nije odigrao.

- Iza nas je paklena sezona i samo tom reči mogu da budu opisana sva iskušenja koja smo imali. Bilo je baš teško sve ovo izgurati jer smo igrali u nestvarnom ritmu i odigrali smo ogroman broj utakmica. Nakon 15 godina karijere slobodno mogu reći da mi je ovo definitivno bila najteža sezona do sada, ali je mnogo lakše kada se završi osvajanjem trofeja. Sada predstoji malo odmora pa ćemo da vidimo gde i šta dalje - izjavio je Simonović za "Glas Srpske".

U finalu plej-ofa super lige Srbije "počistili" su FMP sa 3:0 u seriji.

- Namestilo se da igramo protiv FMP-a i sada kad se pogleda mnogi bi rekli da smo ih dobili sa pola snage, ali nije bilo tako. Morali smo da igramo punom snagom i da se ne opuštamo nijednog sekunda jer je FMP pokazao da ima talenta te zna da kazni greške protivnika što nismo smeli da dopustimo. Zaslužno su stigli do finala i čestitam im na velikoj borbi - rekao je Simonović.

Priznao je da je očekivao najljućeg rivala u finalu.

- Iskreno, očekivao sam da će Partizan izboriti finale i da ćemo protiv njih igrati tešku seriju za titulu, ali je FMP napravio malo iznenađenje pa je i nama bilo malo lakše - kazao je Simonović.

Najbolja sezona u istoriji kluba je okončana mada se nije očekivalo da će u Evroligi upisati 16 pobjeda u 30 utakmica.

- Iza nas je sjajna sezona. Ispunili smo zacrtani cilj i osvojili sva tri pehara (prvenstvo i Kup Srbije, ABA liga) što nam je bio prioritet dok su odlična izdanja u Evroligi našu igru digla na viši nivo. Šteta je što nas zdravlje nije pratilo tokom sezone na evrosceni pošto bi napravili još jedan korak napred - rekao je Simonović.

Zvezdu je jedna pobjeda dijelila do plasmana u četvrtfinale Evrolige, a možda i ključni poraz doživljen je od Olimpijakosa u Beogradu nakon produžetka.

- Kada se pogleda na to možda nas je plasman među osam najboljih koštao poraz od Olimpijakosa ili možda od Uniksa u gostima u poslednjim sekundama ili od Žalgirisa na našem terenu, a opet će neko reći da to neuspeh protiv Darušafake u prvom kolu. Nemoguće je na to tako gledati jer da smo dobili neke od tih utakmica izgubili bi neku drugu i opet ostali na istom. Ostaje žal što nismo prošli među osam najboljih, ali smo i ovako prezadovoljni - istakao je Simonović.

Poslije osvojene titule igrači, trener i stručni štab su izjavili da im se mnogo kasni sa platama što njega nije mnogo doticalo.

- Pred kraj sezone nisu nas doticale priče, ali se tokom sezone jako osetilo da fale ta sredstva. Ipak, bilo smo koncentrisani na teren i ostali zajedno u tome što se vidi po rezultatu kojeg smo napravili - naglasio je Simonović.

Istekao mu je ugovor sa "crveno-bijelima" i očekuju ga pregovori sa upravom oko eventualnog produžetaka.

- Malo smo nešto razgovarali pa ćemo videti šta i kako dalje dok mi je sada u prvom planu odmor. Za nekih pet dana biću u kontaktu sa menadžerom pa ćemo videti. Da li ima ponuda? Verujem da će biti - kazao je Simonović.

Mekel blokirao Zvezdu

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zabranila je Crvenoj zvezdi registraciju novih igrača zbog neisplaćenih dugovanja. Zabrana je stigla odlukom Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT), zbog tužbe bivšeg igrača Gala Mekela, a suspenzija teče od 15. juna.

Uvijek spreman za Srbiju

Protekle tri godine Simonović je redovan učesnik reprezentativnih akcija i u dresu sa nacionalnim grbom osvojio je srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Očekuje se da bude na spisku Aleksandra Đorđevića koji će biti objavljen danas.

- Ako budem na spisku odazivam se sigurno pozivu i za reprezentaciju sam uvek tu. Kada je Srbija u pitanju na umor se zaboravlja - rekao je Simonović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )