FOTO: null

U Bijeljini se danas do 20.00h, na dvije lokacije u centru grada organizuje humanitarna akcija ,,Marka za Iliće,, čiji je cilj izgradnja kuće za četvoro djece bez roditelja u Bratuncu.

Akciju pomoći za Aleksandra, Božanu, Nedeljka i Branka, od kojih najmlađi ima pet godina, pokrenuli su Radio-televizija Republike Srpske i humanitarno udruženje "Budimo ljudi" iz Banjaluke. 

U ovom udruženju Srni je rečeno da je od početka akcije u pet lokalnih zajednica u Republici Srpskoj prikupljeno 10.300 KM, a humanitarna akcija nastavlja se u svim većim gradovima i opštinama Republike. 

Štandovi na kojima građani prilažu novac u Bijeljini postavljeni su na centralnom gradskom trgu kod Robne kuće i ispred Centra za kulturu i biće otvoreni do 20.00 časova. 

Akciju u Bijeljini provode aktivisti Veterana Republike Srpske a podržala su je i uključila se u skupljanje novca i sva druga udruženja građana, među kojima su i amputirci i ratni vojni invalidi. 

"Građani Bijeljine treba da pokažu svoj duh i velikodušnost i da pomognemo da ova djeca bez roditelja u Bratuncu dobiju svoj krov nad glavom, jer svako u Republici Srpskoj mora da živi život dostojan čovjeka", rekao je novinarima aktivista veterana Zoran Miljanović. 

Za izgradnju nove kuće, sa kupatilom, što je san Ilića, potrebno je prikupiti oko 20.000 KM. Djeca sada žive u stogodišnjem kućerku bez osnovnih higijenskih uslova. 

Volonteri iz udruženja "Budimo ljudi" planiraju da ostatak prikupljenog novca ulože u nabavku koka nosilja i koza, da bi Ilićima pomogli da ubuduće sami zarađuju novac za održavanje porodice na okupu. 

Novac za pomoć Ilićima može se uplatiti i na račun Humanitarne organizacije "Budimo ljudi", sa naznakom "za porodicu Ilić" na brojeve: 

Unikredit banka 3383502257446268 /KM/, sa naznakom za porodicu Ilić 

Uplate iz inostranstva /evro/: BA393383504857447654 SWIFT: UNCRBA 22 

Uplate iz inostranstva /dolar/: BA393383504857448527 SWIFT: UNCRBA 22

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )