FOTO: Srna

Član bijeljinskog Karate kluba "Unsu" Marija Gavrilović, koja je nastupala u sastavu reprezentacije BiH, osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Poreču.

Gavrilovićeva je osvojila srebrnu medalju u kategoriji 13 godina /-44/ i ovo joj je najbolji zvanični međunarodni rezultat, a postigla ga je nepotpuno oporavljena i spremna poslije jednoipogodišnje pauze u radu zbog zdravstvenih problema, saopšteno je iz Kluba "Unsu".
 
U saopštenju je navedeno da je Gavrilovićeva borbu za zlato izgubila od Srbije minimalnim porazom /0:1/, a prethodno je u prvom kolu predstavnicu Slovenije dobila ubjedljivo rezultatom 6:0, u drugom kolu, odnosno četvrtfinalu bila je bolja od predstavnice Hrvatske /2:0/, dok ju je u polufinalu dočekala reprezentativna koleginica, aktuelni prvak BiH, koju je Gavrilovićeva pobijedila rezultatom 2:0.
 
Gavrilovićeva je višestruki prvak Republike Srpske, pojedinačni i ekipni, prvak je BiH i osvajač više od 160 medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja, kao i perspektivni sportista grada Bijeljina.
 
Iz Karate kluba "Unsu" napominju da je, osim Gavrilovićeve, još troje njihovih sportista obezbijedilo učešće na Prvenstvu u Poreču.
 
"Međutim, zajedničkom odlukom roditelja i Upravnog odbora kluba zbog nedostatka finansijskih sredstava oni, nažalost, nisu putovali u Poreč. Kažemo nažalost, jer smo sigurni da bi u suprotnom sigurno slavili još neku medalju, imajući u vidu kvalitet koji posjeduju", napomenuli su iz Kluba.
 
Osim Gavrilovićeve iz Republike Srpske, a u sastavu reprezentacije BiH, troje sportista iz Banjaluke osvojilo je medalje - srebro je pripalo Teodori Đukić iz Karate kluba "Bushido", bronza Tatjani Štrbac iz "Sinđelića" i bronza Velji Milišiću iz Kluba "16-a".
 
"Ukupno četiri osvojene medalje za sportiste iz Republike Srpske, s obzirom na podršku i nivo ulaganja, je zadovoljavajuće", ocijenili su iz Kluba "Unsu".
 
Na prvenstvu Balkana u Poreču, koje je u protekla tri dana održano za djecu do 13 godina, a uporedo i za seniore i veterane u muškoj i ženskoj konkurenciji, učestvovalo je ukupno 885 karatista iz Hrvatske kao domaćina, zatim Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Turske, Srbije, Grčke, samoproglašenog Kosova, Slovenije i BiH.
 
U ukupnom plasmanu najuspješnija je bila reprezentacija Srbije, dok je druga po uspješnosti bila reprezentacija BiH.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )