FOTO: Nezavisne

Marica Gajić rođena je 27. aprila 1995. u Bijeljini, gdje je i počela trenirati košarku.

Nakon sjajne prošle sezone u dresu Mersina, s kojim je igrala četvrtfinale Eurokupa, u kojem je bila druga najbolja skakačica takmičenja s prosjekom od 12 skokova po meču, potpisala je ugovor s još jednom turskom ekipom, Hataj, koja se takmiči u Euroligi. Gajićeva je tako sa svojim novim klubom prvi put zaigrala u elitnom takmičenju. Već godinama najbolja bh. košarkašica godinu na izmaku pamtiće i po senzacionalnim partijama u dresu bh. reprezentacije. Iako se sa BiH nije uspjela plasirati na Eurobasket, samo zbog koš-razlike, 23-godišnja "zmajica" odigrala je kvalifikacije za pamćenje. Na pet od šest susreta imala je dabl-dabl učinak. Protiv Slovačke je imala 39 poena i 19 skokova, dok je Crnogorkama ubacila 17 poena i imala nestvarnih 27 skokova. Kvalifikacije je okončala među tri najkorisnije igračice Evrope, uz 20,2 poena, te 16,2 skoka po meču.

Svi ovi rezultati su Maricu Gajić odveli u najužu konkurenciju za nagradu za najbolju sportistkinju BiH u 2018.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )