FOTO: novosti.rs

Nakon niza povreda, operacija i pokušaja da se oporavi i vrati na teren, Endi Mari bori se i pred predstojeći Australijan open. Svijet je u noći između četvrtka i petka obišla vijest o najavi kraja karijere britanskog tenisera. Ako i nije došao kraj, on je izvjesno sasvim blizu.

Povrede su, izgleda, pobijedile želju da još neko vrijeme bude na Turu.

Endi Mari sprema se da nastupi na Australijan openu koji počinje u ponedeljak, ali kako je sam najavio moglo bi da se dogodi da upravo to bude i poslednji turnir na kome će igrati iako bi želio da se povuče na Vimbldonu.

Kako je rekao, želio bi da kraj karijere objavi nakon nastupa na Vimbldonu, ali plaši se da neće moći da izdrži toliko.

Na konferenciji za medije, Mari je bio veoma emotivan, čak je nakon kratkog odgovaranja na pitanja u suzama napustio salu za konferencije, ali se vratio i nastavio razgovor sa novinarima.

Rekao je da kuk nije dobro ni nakon operacije i terapija. Nakon toga je uslijedila pauza posle koje se Mari vratio uz izinjenje.

"Ne osjećam se dobro. Veoma dugo se borim, i u poslednjih 20 mjeseci konstantno osjećam jaku bol. Mislim da sam već pokušao sve što je bilo moguće da se oporavim, da dovedem kuk u dobro stanje, ali ništa nije pomoglo", rekao je Škot.

"Vimbldon je mjesto gdje želim da završim karijeru, ali nisam siguran da ću u toj namjeri uspjeti. Ne mogu zauvijek da nastavim ovako kada ne znam da li postoji trenutak kada će bol proći. To sam rekao i mom timu", rekao je Mari i ponovo se rapsklakao.

"Nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći da igram još četiri ili pet mjeseci", kaže teniser koji je objasnio da mu je predlagana još jedna operacija koja bi bila zahtjevnija i ozbiljnija od prethodne.

"Mogu da igram, ali uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje da uživam u treninzima i mečevima", rekao je Mari koji je rekao da i ne razmišlja da karijeru nastavi možda kao dubl igrač.

Mari je postao profesionalac 2005. godine. Od tada je osvojio 45 titula, od čega su dvije sa Gren Slemova na Vimbldonu i jedna sa US opena. Tri puta je osvajao medalju na Olimpijskim igrama - bio je zlatni u Londonu i Riju, a u Londonu je osvojio i bronzu u mješovitom dublu. Bio je prvi reket svijeta 2016. godine kada je pobijedio i na Završnom turniru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )