FOTO: N1/Reuters

U slučaju Lionela Messija i njegovog transfera je prema pisanju španske Marce došlo do prevrata.

Španski mediji su najprije pisali da je poslije jednog razgovora sa predsjednikom Bartomeuom, otac Lionela Messija Jorge bio u kući svog sina na oko sat vremena. Tada je Lea posjetio navodno i Luis Suarez, a sada dolaze informacija da će Messi promijeniti svoju odluku oko statusa u Barseloni.

Saga je dobila veleobrt i Messi je izgelda spreman da ostane u klubu i da odigra još godinu dana u Barsi. Glavni razlog je taj što je Barselona tvrda u stavu da nema prodaje ovog igrača i da je to predsjednik Bartomeu rekao Jorgeu Messiju u srijedu. Kapiten Barselone bi tako jedino mogao da ode raskidom ugovora i to na sudu, a takvu opciju on nikada nije želio.

Po pisanju Marce Messi ne želi sudbinu Neymara i ne želi loš odnos sa klubom sa kojim je čitavog života. Messi je tako želio da ode iz Barselone, ali da taj odlazak bude uz dogovor sa upravom a ne da na silu napušta Camp Nou.

Interesantno je da klubovi koji su htjeli Messija da potpišu kao "slobodnog igrača" nisu htjeli mnogo da rizikuju jer u slučaju tužbi i rješavanju situacije na sudu, moglo bi da im se desi da moraju da plate 700 miliona evra koliko je otkupna klauzula u Messijevom ugovoru.

Mesi će, po ovom razvoju situacije, ostati u Barseloni do ljeta 2021. godine, a Bartomeu mu je ponudio novi ugovor koji će važiti do 2022. godine, ali uz razumnu otkupnu klauzulu kako bi mogao lakše da ode uz obeštećenje ako poželi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )