FOTO: null

Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske obustavila je prenos akcija „Željeznica Republike Srpske“ sa starog na novog vlasnika koje su u ponedjeljak kupljene na Banjalučkoj berzi zbog sumnje da su stečene na nezakonit način, prenosi poslovni po

Cijena akcija „Željeznica Republike Srpske“ na Banjalučkoj berzi u ponedjeljak je eksplodirala za nevjerovatnih 1.382.400 odsto odnosno sa 0,04 KM na čak 553 KM.

Komisija se u rješenju kojim je naložila Centralnom registru hartija od vrijednosti da odmah blokira sticanje i otuđenje akcija ŽRS na računu jednog klijenta pozvala na član 266. tačka b Zakona o tržištu hartija od vrijednosti kojim je precizirano da KHOV može obustaviti sve radnje prenosa vlasništva sa računa vlasnika na račun sticaoca ako raspolaže podacima koji ukazuju na sumnju da su hartije od vrijednosti stečene na nezakonit način.

„Željeznice Republike Srpske“ su zbog pokrića akumuliranog gubitka smanjile osnovni kapital sa 245.305.786 KM na samo 50.000 maraka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )