FOTO: InfoBijeljina

U Loparama je danas održana kulturno-umjetnička manifestacija "Folklorom do pomirenja" na kojoj su učestvovali ansambli iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Manifestaciju je organizovala ova majevička opština uz podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj i njemačke Agencije za međunarodnu saradnju /GIZ/ uz finansijsku podršku njemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju. 

Ulicama Lopara defilovali su ansambli iz Srbije "Milenko Topalović" Bajina Bašta, "Frula" Lipnički Šor, te ansambli iz Federacije BiH "Koraj", "Mladost" Čelić, kao i ansambli iz Republike Srpske "Vaso Pelagić" Pelagićevo, "Janja-Novo naselje" Janja i domaćin Srpsko prosvjetno-kulturno društvo "Prosvjeta" Lopare. 

Nakon defilea u Centru za kulturu načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je na otvaranju manifestacije da su Lopare opština koja gaji teleranciju, uvažavanje i međusobno poštovanje. 

"Slogan `Folklorom za pomirenje` znači da smo svi prije svega ljudi i da trebamo čuvati svoju tradiciju i svoje vrijednosti", rekao je Savić. 

On je istakao da je lijepo vidjeti koreografije omladine koja predstavlja budućnost društva. 

Današnje druženje podržalo je društvo "Frula" iz Lipničkog šora, čiji je predsjednik Dragan Buljezević istakao je da je ovo drugi put da nastapaju u Loparama. 

"Predstavljamo igre sa juga Srbije, igre iz Pčinjskog okruga, a naš ansambl broji 20 članova", rekao je Buljezević. 

U loparskom Centru za kulturu prisustvovao je veliki broj mještana i gostiju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )