FOTO: null

Radiološka služba Doma zdravlja Lopare, juče je u funkciju pustila prvi mamograf aprarat koji je donacija Rotari kluba iz Bijeljine.

Rotari klub Bijeljina je u saradnji sa rotari klubovima iz Austrije obezbijedio rentgentski aparat za pregled dojki – mamograf, koji je, nakon tehničkih priprema, juče svečano pušten u rad. 

Vrijednost donacije je 50.000 konvertibilnih maraka.

“Ova donacija našeg rotari kluba omogućiće ženama Lopara i Ugljevika redovnije preglede ove vrste jer su do sada za te zdravstvene potrebe putovale u Bijeljinu ili druga udaljena mjesta. Rotari klub Bijeljina će i u budućnosti nastaviti sa realizacijom projekata koji imaju za cilj unaprijeđenje kvaliteta zdravstvenog sistema regije Semberija, kao i ostalih oblasti života i rada građana”, kaže u saopštenju za javnost predsjednik Rotari kluba Bijeljina Nebojša Simić.

Prilikom prijema uručene donacije,  načelnik opštine Lopare dr Rado Savić, istakao je da je svaka donacija dobrodošla, a da ova ima višestruk značaj, prije svega zbog važnosti preventivnog djelovanja i provođenja akcija ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Posjeti delegacije Rotari kluba iz Bijeljine, prisustvovao je  i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  koja je istakao da je donacija mamografa od velikog značaja.

“Donacija savremenog aparata za dijagnostiku, od velikog je značaja za pacijentkinje,  kako za one sa loparske opštine, tako i za pacijentkinje sa područja opštine Ugljevik,  koje  će ubuduće  mamografske preglede obavljati brže i lakše”, istakao je  načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )