FOTO: KSS.RS

Košarkašice reprezentacije Srbije savladale su Francusku sa 68:62 u 5. kolu grupe B Svjetskog prvenstva u Sidneju.

Selektorka našeg nacionalnog tima, Marina Maljković, na ivici suza je prokomentarisala veliki uspjeh devojaka.
 
– Prije svega čestitke mojim djevojkama, vidjeli ste da sam im prišla na kraju utakmice, morala sam da se svi pozdravimo zajedno. Pokazale su da Srbija ima svjetlu budućnost, ponosna sam na njih. Borićemo se za polufinale, takvog smo karaktera. Utakmica je mnogo značila kako bismo pokazali da je ova generacija spremna da dobija velike utakmice i igra sa velikim timovima.-
 
Za četvrtfinalni duel neće biti specijalne pripreme.
 
– Za četvrtfinale se uvijek isto sprema. Ko god da nam bude protivnik garantuje se teška utakmica. Ispunile su mi želju da se plasiramo u četvrtfinale. Ova djeca su poslije tri mjeseca rada među osam najboljih na svijetu – kaže Maljkovićeva, pa dodaje:

– Ponosna sam na njih šta god uradile u četvrtfinalu. Treba ih rasteretiti i uživati u ovome što su uradile.-
 
Selektorka je svim igračicama davala priliku da se pokažu na Svjetskom prvenstvu.
 
– Koristili smo svih 12 igračica, željela sam da probam svaku, da im dam da se takmiče protiv onih koji imaju mnogo više iskustva od nas, svaka im čast.-
 
Marina ističe kako nemamo željenog protivnika u nokaut fazi.

– Ne postoji rival koga priželjkujemo, bila to Kina, Amerika. –
 
Podrška je i danas bila na visokom nivou.
 
– Izvanredna podrška! Pritom tu je cijela porodica Krajišnik, divni ljudi, ambasada…Igrati u Australiji je prelijepo, ovdje imamo veliku podršku – zaključila je Maljković, piše B92.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )