FOTO: Srpska Info

Pretraživanjem obala i korita rijeke Bosne danas je nastavljena potraga za dječakom iz Begovog Hana, te za Almirom Gluhićem iz Zavidovića.

Za dječakom se traga od ušća Mračajske rijeke u Bosnu nizvodno prema Maglaju, a u potrazi učestvuju timovi specijalne jedinice policije Zeničko-dobojskog kantona i rafting klubova, dok su pripadnici Gorske službe spasavanja iz Zavidovića intenzivirali pretragu nizvodno od Zavidovića.

Podršku traženju nestalih pruža i Uprava civilne zaštite Republike Srpske koja je obavijestila nadležne službe i građane na području uz rijeku Bosnu da obrate posebnu pažnju i da, ukoliko primijete bilo kakav trag, o tome odmah informišu Upravu.

Šestogodišnji dječak Ibrahim Mešeljević upao je u nabujalu Mračajsku rijeku, pritoku Bosne, 14. maja, dok se za Gluhića, koji je nestao 2. maja u Zavidovićima, vjeruje da se utopio u Bosni.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, te za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, i nestalom Salihom Omerović.

Federalna uprava civilne zaštite, vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija uključi u nastavak potrage.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )